Berlin’de polis operasyon düzenledi

Güncelleme Tarihi:

Berlin’de polis operasyon düzenledi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2016 09:39

Berlin’de polis, sosyal ağlarda nefret içerikli paylaşımlar yapan kişilerin evlerine baskın düzenledi. İnternette aşırı sağcı propaganda yapan 9 kişi hakkında soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı

Berlin polisi dün sabah saat 06.00 sıralarında eş zamanlı olarak 10 ayrı eve baskın düzenledi. Polisin hedefinde bu kez internet üzerinden yabancı düşmanlığı yapan, halk arasında kin ve nefret yayanlar vardı.

Kentin Köppenick, Lichtenberg, Tempelhof, Schöneberg ve Spandau olmak üzere beş değişik semtinde 10 ayrı eve yapılan operasyonda  çok sayıda suç aleti yakalandı. Dün Berlin Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen basın toplantısıyla operasyon hakkında bilgi verildi.

Berlin’de polis operasyon düzenledi


Berlin Emniyet Müdürlüğü Basın Sözcüsü Stefan Redlich, bir süreden beri şüphelilerin takipte olduğunu ve Facebook ile benzeri sosyal medya üzerinden özellikle mültecilere ve Yahudilere yönelik hakaretler yayıldığını belirtti.

Haberin Devamı

Basın toplantısında evlerde çıkan, iki silah, kelebek tabir edilen bıçaklar, elektro şok etkisi yapan lamba, cep telefonları ile bilgisayarlar ve Nazi simgeleri basın mensuplarına gösterildi. Baskın sırasında bir miktar da uyuşturucu ele geçirildi.

Berlin’de polis operasyon düzenledi


Redlich “Eş zamanlı olarak evlere yapılan operasyonlarda gözaltına alınanlar suçlarını itiraf etti. Şüphelilerin kimisi daha önce de ırkçı söylemlerde bulundukları ve nefret suçu işledikleri için tanınıyor. Ancak şimdiye kadar hiç bilinmeyenler de var” dedi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!