Berlin Başkonsolosu Şen uyardı: Listeleri kontrol edin

Güncelleme Tarihi:

Berlin Başkonsolosu Şen uyardı: Listeleri kontrol edin
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2015 16:05

Berlin Başkonsolosu Başar Şen yurt dışında kayıtlı seçmenleri “ Uzak mesafelerde oy kullanmak istemiyorsanız 10 Eylül'e kadar asılı olan seçmen kütük listelerini mutlaka inceleyin” uyarısında bulundu. Listelerdeki hataların düzeltilmesi için Almanya'daki 13 başkonsolosluk cumartesi ve pazar günü de açık kalacak.

Haberin Devamı

YÜKSEK Seçim Kurumu (YSK), 1 Kasım'da yapılacak TBMM 26. Dönem Milletvekili genel seçimlerinde oy kullanacak seçmenlerin isim ve oy atacakları sandıkla

Berlin Başkonsolosu Şen uyardı: Listeleri kontrol edin
rın yer aldığı Yurt Dışı Seçmen Listesi'ni 2 Eylül'de askıya çıkardı. Listeler 10 Eylül'de askıdan indirilecek. Berlin Başkonsolosu Başar Şen, listelerin askıdan indirilmesine yedi gün kaldığını hatırlatarak, yurt dışında kayıtlı seçmenin YSK'ya ait internet sayfasında seçmen listesinde ismini kontrol etmesini istedi.

BAŞKONSOLOSLUKLAR HAFTA SONU AÇIK

Başkonsolos Şen “YSK, Yurt dışı seçmen listeleri, www.ysk.gov.tr adresinden duyurdu. Listeler 10 Eylül 2015 Perşembe günü Saat 17.00'de askıdan indirilecek. Yurt Dışı Seçmen Kütüğüne kayıtlı olmayan seçmenler 1 Kasım'daki seçiminde oy kullanamayacak. Oy vermek hem demokratik bir hak, hem de bir zorunluluktur. Listelerin kontrol edilmesinde fayda var. listede ismi olmayanlar ve adresleri yanlış girenlerin bunları en yakındaki başkonsolosluğa gidip adres beyanında bulunması lazım” dedi.

Almanya'daki 13 başkonsolosluğunda adres beyanı ve kayıtlar için bu hafta sonu açık kalacağını söyleyen Şen “Uzak mesafelerde oy kullanmak istemiyorsanız 10 Eylül'e kadar asılı olan seçmen kütük listelerini mutlaka inceleyin. Listeleri kontrol edin. 13 başkonsolosluk da yarın ve Pazar günü açık olacak. Başkonsolosluklara gelip adres beyanında bulunun. Aksi taktirde size çok uzak bir seçim bölgesine gitmek durumunda kalabilirsiniz. 7 Haziran seçimlerinde maalesef bu tür istenmeyen durumlar az da olsa yaşandı” uyarısında bulundu.

BERLİN'DE YİNE KONTEYNERLER


Şen, 7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi yine Berlin Başkonsolosluğu bahçesinde sandıkların konteynerler içinde kurulacağını belirterek “Son yapılan seçimlerde kurulan konteynerler hem seçmen hem de parti temsilcileri tarafından çok beğenildi. Biz yine burada aynı sistemi kuracağız. Almanya'da seçmenler 8-25 Ekim tarihleri arasında 18 gün boyunca oy kullanacaklar. Seçmenin seçimlere ilgi göstermesini bekliyor ve istiyoruz. Devlet büyük fedakarlık yapıp yüklü bir maliyete katlanarak vatandaşının oy kullanması için ortam hazırlıyor. Vatandaşların da bundan yararlanması gerekir” dedi. Almanya'da seçmen sayısı yaklaşık bir Milyon 400 bin olarak kayıtlarda yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!