Berkin ifadesi

Güncelleme Tarihi:

Berkin ifadesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2015 01:29

SANATÇI ve aydınlardan oluşan ‘Sanat Meclisi’nin, Berkin Elvan’ın ölüm yıldönümü nedeniyle “Berkin için 11 Mart’ta hayatı durdur” sloganı ile hazırladığı klipte yer alan sanatçılardan Efkan Şeşen’in de şüpheli olarak ifadesi alındı.

Haberin Devamı

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelen Efkan Şeşen’e CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, oyuncu Orhan Aydın, söz yazarı İbrahim Karaca, Grup Yorum üyesi Selma Altın da destek verdi. Şeşen, ifade vermeden önce yaptığı basın toplantısında ise “Benim de oğlum 14 yaşında sokaklarda vurulsa aynı adaleti arayacağım. İnsanları kışkırtmakla ya da bütün olumsuz cümleleri sayıp olayı Gezi’ye kadar, devleti yıkmalara kadar götürmenin bununla ne alakası var? O mizansende hangi suç var. Benim söylediğim tek cümle: ‘Katilim nerede?’. Bunun arkasında sorgulayan sanatçıya bir verilmek istenen gözdağı var, bu çok açık” dedi. Aynı soruşturma kapsamında daha önce yönetmen
Mustafa Altıoklar, oyunu Levent Üzümcü ve sanatçı Hüseyin Turan’ın ‘suç işlemeye teşvik’ iddiasıyla ifadesi alınmıştı.

SUÇ DUYURUSU YAPTILAR

Sanatçılar Efkan Şeşen, Hüseyin Turan, Selma Altın ve İbrahim Karaca, Akit ve Akşam gazeteleri yöneticileri ile A Haber Ajans Hafta Sonu programı hakkında da suç duyurusunda bulundu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen dilekçede, videoda yer alan sanatçılara yönelik hakaret, hedef gösterme, aşağılama ve iftira içerikli sözler kullanıldığı iddia edildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!