Berkin Elvan Ayvalık’ta Anıldı

Güncelleme Tarihi:

Berkin Elvan Ayvalık’ta Anıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2015 16:02

Gezi Parkı olaylarında yaralanarak, hastanede tedavi gördüğü sırada hayatını kaybeden Berkin Elvan, ölümün birinci yıl dönümünde Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde anıldı.
CHP, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Vatan Partisi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Eğitim-İş ve ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının katıldığı eylemde basın açıklamasını okuyan Yurdaer Altınöz, "Berkin’in ölümünün birinci yılında onu hüzün ve sevgiyle anıyoruz” dedi.
Altınöz, “Çocuk bedeni hastanede 269 gün dayanabildi. 15 yaşında, 16 kiloya düştü ve küçük bedeni daha fazla direnemedi. Yaşasaydı kilosu değil, yaşı 16 olacaktı. Tüm Türkiye, Berkin’in hayat mücadelesini umutla izledi. Gezi eylemlerinde ölen canların sayısı 8’e çıktı. Ancak bilmiyorlar ki Berkin ölmedi, Ali İsmail ölmedi. Ethem ölmedi. Bilmiyorlar ki Berkin, Ethem, Ali İsmail ve diğerleri hızla çoğalıyor aramızda. Ağaçlar, telaşla boy atıyor, çiçekler tomurcuklarını saçıyor. Elbette yaralar tazeliğini hep koruyor. Berkin’in gönlümüzde açtığı yara, hesabı sorulana kadar açık kalacaktır. Elvan ailesinin ve kaybettiğimiz gençlerinin ailelerinin acılarını paylaşıyoruz. Onlar cumhuriyetin tertemiz çocukları, gençleri. Onlar bizim çocuklarımız” ifadelerini kullandı.
Berkin Elvan için Ayvalık’ta düzenlenen ikinci etkinlik ise Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. Öğretmenevi’nin önünde toplanan ve meşaleler yakan grup, meydana kadar yürüdü. Atatürk Anıtı önünde yapılan ortak basın açıklamasını Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ayvalık Şube Başkanı Vedat Tekten okudu. Oturma eylemi yapan grup, daha sonra sessizce dağıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!