Berkay o günden beri yalnız uyuyamıyor

Güncelleme Tarihi:

Berkay o günden beri yalnız uyuyamıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2015 14:27

Kayserispor-Fenerbahçe maçında, üzerinde sarı lacivert forma olduğu için Kayserispor amigosu tarafından tribünden atılmak istenen 4 yaşındaki Berkay Çoban'ın babası Ramazan Çoban, olayın detaylarını anlattı. Baba Çoban, olayları üzerinde Trabzonspor kaşkolu olan iki kişinin provoke ettiğini ileri sürerken, "Oğlum çok korktu, o günden beri yalnız uyuyamıyor" dedi. Amigo Recai Kahraman ise tehdit edildiğini öne sürerek 20 kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Kayseri'deki Kadir Has Stadı'nda geçen pazar günü oynanan Kayserispor- Fenerbahçe maçına üzerinde sarı- lacivertli formayla giden 5 yaşındaki Berkay Çoban'ın uğradığı 'tribün şiddetinin' yankıları devam ediyor. 

Kayserispor taraftarının saldırısı karşısında şoka girip ağlayan oğlu Berkay'ı çok istediği için Fenerbahçe maçına götürdüğünü anlatan babası Ramazan Çoban, "Sonuçta oğlum 5 yaşında çocuk. Ben forma giyip gitsem, tepkilerini anlarım. Çocuğum olaydan çok etkilendi, o günden beri yalnız yatmıyor" dedi.
Minik Berkay'a başta Kayserili amigo Recai Kahraman olmak üzere taraftarların uyguladığı 'tribün şiddeti' hem basında hem sosyal medyada geniş yer aldı. 

Berkay o günden beri yalnız uyuyamıyor


"MAÇA GÖTÜRMEM İÇİN BİRKAÇ DEFA AĞLADI
"Kayseri’nin Develi ilçesinde halı fabrikasında çalışan 36 yaşındaki Ramazan Çoban, koyu Fenerbahçeli olan oğluna geçen sezon 'Fenerbahçe buraya geldiğinde maça götüreceğim' diye söz verdiğini belirterek, "Geçen hafta Fenerbahçe’nin Kayseri’ye geleceğini söyleyince, maça götürmem için birkaç defa ağladı. Oğlum, Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel’i çok seviyor" dedi.

"MAÇTA HER ŞEY NORMALDİ"
Önceki yıllarda Kayserispor'un karşılaşmalarına sürekli gidip takımı desteklediğini, ancak Kadir Has Stadı'nda ilk kez bir maça geldiğini anlatan Ramazan Çoban, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Passolig kartımı, Kayserispor’un diğer maçlarına da gidebilmek için aldım. Çocuğumun sevdiği Fenerbahçe’nin de Kayseri’ye gelmesini fırsat bildik ve çocuğumun futbolcuları yakından görebilmesi için maça gittik. Bizim bulunduğumuz bölge hep Fenerbahçe taraftarlarıydı. Amigo yanımıza geldi ve 'İki dakika birlikte tezahürat edelim' dedi, biz de 'Tamam' dedik. Ancak, hiçkimse katılmadı. Fakat biz yine de 'Kayserispor' diye bağırdık."

Haberin Devamı

Berkay o günden beri yalnız uyuyamıyor


"GOL OLDU, ŞİDDET GELDİ"
Olayın Fenerbahçe'nin gol atmasıyla başladığını belirten Ramazan Çoban, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Gol olunca bizim sol çaprazımızdaki tribünde Trabzonspor atkısı takan iki kişi, bizi işaret etti. Ben, olayı onların provoke ettiğini düşünüyorum, onlar bizi hedef gösterdi. Benim oğlumu gösterdiler, işaret ettiler. Ben de yanlış anlaşılmasın, olay büyümesin diye 'Gel oğlum, montunu giy' dediğimde de çocuğum gerçekten çok etkilendi ve ağlamaya başladı. Tabii ben de çok etkilendim. O sırada amigonun geldiğini, yaptıklarını görmedim, olayların bu kadar büyüyeceğini düşünmedim. Uzaktan bir şeyler olduğunu gördüm ama araya polisler girdi ve ne olduğunu anlayamadım. 
Ben özellikle yanımda küçük çocuğum olduğu için o tepkilere karşılık vermedim. O sırada ben oğlumla ilgileniyordum ve bir güvenlik görevlisi geldi. Maç bitmeden stattan oğlumla beraber çıktık. Ayrıca arkadaşım arayıp görüntüleri izlediğini söyleyene kadar hiçbir şeyden haberimiz yoktu. Eşime de üzülmemesi için olayı yüzeysel anlattım. Çünkü oğlum orada çok etkilendi ve ağladı. Görüntüleri izleyene kadar ben bu olayın büyüyeceğini tahmin etmiyordum. Çok rahatsız oldum."

Haberin Devamı

"TRABZONSPOR KAŞKOLU OLAN KİŞİYE NEDEN YÖNELMEDİ?"
Kayserispor taraftarının, üzerinde Fenerbahçe forması var diye oğluna gösterdikleri tepkiyi, Trabzonsporlulara göstermemesini yadırgadığını anlatan Ramazan Çoban, "Trabzonspor atkılı şahsın bizi işaret etmesinden sonra amigonun bize yönelmesi ilginç. Peki çocuğumda Fenerbahçe forması var ama yanımızda Trabzonspor kaşkollu var. Ona neden hiç tepki göstermedi o kişi" dedi.

"FENERBAHÇE-GALATASARAY DERBİSİNE GİDECEĞİM"
Ramazan Çoban, pazar günü İstanbul’da oynanacak Fenerbahçe- Galatasaray derbisine sarı- lacivertli kulüp tarafından özel olarak davet edildiklerini belirterek, Başkan Aziz Yıldırım’a teşekkür etti. Çoban, "Kayseri’deki arkadaşlarım aracılığıyla bana ulaştılar ve davet ettiler. Başkan’ın çağırması üzerine bizim gitmememiz de olmaz. Teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Berkay'ın olaydan çok etkilendiğini ve gece artık yalnız yatamadığını söyleyen anne Hikmet Çoban da kendisinin Galatasaray taraftarı, eşi Ramazan ve oğlu Berkay için Fenerbahçeli olduğunu söyledi.

Haberin Devamı


BERKAY: FENERBAHÇE'NİN BÜTÜN MAÇLARINI İZLİYORUM"
Minik Berkay da İstanbul'a Fenerbahçe-Galatasaray derbisini seyretmeye gideceği için mutlu olduğunu belirterek, "Fenerbahçe’de en çok kaleci Volkan Demirel’i seviyorum. Fenerbahçe’nin bütün maçlarını izliyorum" dedi.

Berkay o günden beri yalnız uyuyamıyor

AMİGO RECAİ SAVCILIĞA BAŞVURDU
Bu arada 'tribün şiddetinin' kahramanı amigo Recai Kahraman, bu olay nedeniyle özür dilediğini, sosyal medyada kendisine yönelen tehditler nedeniyle savcılığa başvurduğunu söyledi. Kahraman'ın 20 kişi hakkında suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

KAYSERİSPOR AÇIKLAMA YAPTI
Kayserispor Kulübü de internet sitesinden yaptığı açıklamada olayı kınadığını duyurdu. Kayserispor'un açıklaması şöyle:

Haberin Devamı

"18.10.2015 Pazar günü oynadığımız Kayserispor-Fenerbahçe A.Ş. müsabakasında kendini bilmez bir taraftarın Fenerbahçe forması giymiş bir çocuğa karşı yapmış olduğu hareketi Kayserispor Kulübü olarak tasvip etmiyor ve kınıyoruz. Yayıncı Kuruluş aracılığı ile yayınlanan bu görüntülerin münferit bir olay olduğunu ve kulübümüz ve taraftarımız ile hiçbir alakası olmadığını kamuoyuna saygılarımızla duyururuz."

BAKMADAN GEÇME!