Berkay Besler İtalya'da Zirvede

Güncelleme Tarihi:

Berkay Besler İtalyada Zirvede
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2016 17:49

Milli karting sporcumuz Berkay Besler, 21-22 Mayıs tarihlerinde İtalya'da X30 Euro Series ilk yarışında birinci olarak muhteşem bir hafta sonuna daha imza attı.

Haberin Devamı

Castelletto pistinde yapılan yarışın antrenman ve sıralama turlarında sürekli ilk 3 içerisinde yer alan temsilcimiz, yarı final ısınma turlarında da en iyi zamanı kaydetti.

Yarı finale ikinci sırada başlayan milli sporcumuz, birinciliğe çok yaklaştığı ve 51.415’le en iyi tur zamanını yaptığı yarışı, İngiliz Brett Ward’ın sadece saniyenin onda biri ardından ikinci bitirdi. 20 turluk final yarışında start anında dördüncü sıraya gerileyen Berkay Besler, altıncı turda liderliğe yükseldi.

Yarışı anlatan spikerin kendisinden övgü ve hayranlıkla bahsettiği yıldız sporcumuz, finalde de 51.179’la en hızlı tur zamanının sahibi oldu ve mükemmel pilotajını,finişe İngiliz Brett Ward’ın 3.786 saniye önünde ilk sırada gelerek süsledi.

Bu zaferle uluslararası başarılarına yeni bir halka daha ekleyen ve “Milli marşımızı yurtdışında yeniden dinlettiğim için çok mutluyum” şeklinde konuşan Berkay Besler, X30 Euro Series’de 88 puanla liderliğin sahibi oldu. İkinci ve üçüncü sıralarda İngiliz pilotlar 86 puanlı Brett Ward ve 82 puanlı Hugo Ellis bulunuyor.

Berkay Besler İtalyada Zirvede
 Tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!