Berkant için anma gecesi

Güncelleme Tarihi:

Berkant için anma gecesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2014 16:32

İki yıl önce aramızdan ayrılan Türk Pop Müziği’nin kilometre taşlarından Berkant , 30 Eylül 2014 Salı gecesi ölümünün ikinci yıldönümünde TİM Türker İnanoğlu Maslak Show Center’de yaklaşık 1800 kişinin katılımı ile düzenlenecek görkemli bir organizasyonla anılacak.

Haberin Devamı

Berkant Anma Gecesi’nde sanat, iş, medya ve siyaset dünyasından tanınmış isimler bir araya gelecek.

Gece, Tan Sağtürk koreografisiyle gerçekleşecek olan dans gösterisiyle başlayacak; sunuculuğunu Çiğdem Tunç ile oyuncu Taner Rumeli yapacak. Metin Özülkü ve Orkestrası da gecede sahne alacak.

TİM Maslak Show Center’de düzenlenecek Anma Gecesi’nde, Berkant’ın yol arkadaşı olan sanatçı dostlarının yanı sıra birbirinden değerli birçok sanatçı Berkant şarkılarını seslendirerek geceye renk katacaklar. Fuaye alanında gerçekleşecek olan kokteylde değişik sürprizler de olacak.

Berkant için anma gecesi

Haberin Devamı


BERKANT AKGÜRGEN KİMDİR?

Berkant Akgürgen, babası Hasan Akgürgen'in köy enstitülerindeki görevi sırasında Ankara'nın Hasanoğlan Köyü'nde 31 Aralık 1938’de doğdu. İlk ve orta öğretimine Hasanoğlan Köy Enstitüsü’nde başladı, Bilecik’te sürdürdü ve Denizli Lisesi’nde tamamladı. Müziğe olan tutkusu orta öğrenim yıllarında mızıkayla başladı, piyanoyla sürdü gitti…

Sahneye ilk çıktığında yıl 1957, mekan Ankara’da bir düğün salonuydu. Ona eşlik eden orkestra ise "Üstün Poyrazoğlu Orkestrası"ydı. Yine aynı yıl kurduğu "Jüpiter Kenteti" adlı müzik topluluğu ile gece kulüplerinde çalıştı. Berkant bu süreçte tanındı ve TRT Ankara Radyosu’nda program yapmaya başladı. Askerlik görevi sırasında bando takımında yer aldı, sonrasında ise İstanbul’a gelerek saksafon öğrenmek için kolları sıvadı.

Berkant için anma gecesi

Berkant, 1964’de Yurdaer Doğulu ile orkestra kurarak müzik çalışmalarını hızlandırdı. 1965 yılında Vasfi Uçaroğlu Orkestrası'na solist olarak katılan Berkant,Teoman Alpay gibi ünlü sanatçılarla çalışan Berkant’ın zirveye çıkışı ise 1967’de ve “Samanyolu” şarkısıyla oldu.

1967 ile 1971 yılları arasında Türk sinemasında çok sayıda filmde rol alan Berkant, beste ve şarkı sözü uyarlaması, yazarlığı çalışmalarını hep sürdürdü.

Haberin Devamı

Berkant için anma gecesi

Berkant’ı zirveye taşıyan Samanyolu şarkısının sözleri Teoman Alpay’a, bestesi ise Metin Bükey’e ait. Şarkı o kadar sevildi, o kadar söylendi, o kadar ünlendi ki; 1969 yılında ünü yurtdışına taştı. Hollandalı pop sanatçısı David Alexander Winter, Samanyolu’nu “Oh Lady Mary” adıyla seslendirdi ve şarkı Avrupa’da da gönülleri fethetti.

Samanyolu’nu dünyaya tanıtan sanatçı ise Patricia Carli oldu; şarkının yer aldığı plak 1968’de yüz binin üzerinde sattı ve Türkiye’de platin plak alan ilk plak oldu.

Son yıllarda akciğer kanseri teşhisi ile tedavi gören Berkant, 1 Ekim 2012 tarihinde aramızdan ayrıldı ve Karacaahmet Mezarlığı’na defnedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!