Bergüzar Korel’i cesaretinden ötürü tebrik etmek isterim

Güncelleme Tarihi:

Bergüzar Korel’i cesaretinden ötürü tebrik etmek isterim
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2016 10:24

Sezen Aksu’nun ve o şarkıları söylemiş Tülay Özer, Rengin gibi isimlerin kalplerde yer etmiş yorumları üzerine böyle bir işe giriştiği için...

Haberin Devamı

Popüler kültür tüketicisi, ünlü dizi oyuncularının şarkı söylemesini çok seviyor. Bana sorarsanız her oyuncu biraz şarkı söyleyebilmeli. Müzikal oyuncusu düzeyinden söz etmiyorum. Lakin oyuncuysan, ‘derdini anlatacak kadar’ şarkı söyleyebileceksin.

Bergüzar Korel; konservatuvarlı bir oyuncu. Özellikle dizi oyunculuğu açısından başarısı ve şöhreti tartışılmaz. Konservatuvar eğitiminin yanı sıra bir enstrüman da çaldığından sesi ‘terbiyeli’. Ama şarkıyı doğru dürüst okuyabilmesinin ötesinde; sesinin rengi, tınısı, pusu da ilgi çekici.



BU BİR AYKUT GÜREL PROJESİ

Bergüzar Korel’i cesaretinden ötürü tebrik etmek isterim


Aykut Gürel Presents: Bergüzar Korel, İrem Records/ 5 üzerinden 3 yıldız 


Aykut Gürel, albümün adından da anlaşılacağı gibi (Sanıyorum Korel’in sahip olduğu uluslararası şöhret nedeniyle İngilizce) bir proje geliştiriyor. Sezen Aksu külliyatının çok özel şarkılarını; cazla flört eden, müzikal tavrıyla yeni şeyler söyleyen bir forma sokuyor. Vokal olarak Korel’i seçiyor. Yani bu albüm bir Sezen Aksu cover’ları albümü değil. Bir caz albümü değil. Bir pop albümü de değil. Bu bir Aykut Gürel projesi. Tam da piyasanın ihtiyacı olduğu üzere özel ve güzel bir iş. Korel’se; projenin ‘esas kız’ı.

Haberin Devamı



BÜTÜNLÜKLÜ VE NAİF BİR TAVIR

Bergüzar Korel’i cesaretinden ötürü tebrik etmek isterim



Gürel’in müzikal yaklaşımına, prodüktör olarak kattığı değere söylenecek şey belli: Ellerine sağlık. Korel’iyse cesaretinden ötürü tebrik etmek isterim. Bu zor düzenlemelerin; Sezen Aksu’nun ve o şarkıları söylemiş Tülay Özer, Rengin gibi isimlerin kalplerde yer etmiş yorumları üzerine, sosyal medyasının belaltı vurmak için fırsat kolladığı ülkede bu işe giriştiği için...

Nasıl söylemiş peki? Tahminimce Gürel’in de yönlendirmeleriyle kayıt sürecinde bile kendini geliştirmiş. Bütünlüklü ve naif bir tavırla icra etmiş hepsini. Dikkat etmesi gerekense şu:

O klasik şarkıların bildiğimiz icralarından aldığımız duyguyu tekrarlamaya değil, kendi duygusunu geçirmeye uğraşmalı. Sanılanın aksine, şarkıdan korkmaktan vazgeçerse bu onun için daha kolay bir seçenek olacak; bir potansiyeli var. “Geleceğin Ayten Alpman’ı” demiyorum ama bir şarkıcı olarak da kayda değer.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!