Bergama'nın emekçi kadınlarından çevreye duyarlı üretim

Güncelleme Tarihi:

Bergamanın emekçi kadınlarından çevreye duyarlı üretim
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2018 14:02

Bergama'nın emekçi kadınlarından çevreye duyarlı üretim

Haberin Devamı

İZMİR'in Bergama Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, file atölyesi çalışmalarını tamamladı. İlk fileleri Bergama Sergiciler Odası satın alarak, pazaryerinde vatandaşlara ücretsiz dağıtacak.

Kısa süre önce Bergama'nın emekçi kadınların girişimi ve Bergama Belediyesi'nin destekleri ile kurulan ve çok sayıda el emeği üretim gerçekleştiren  Bergama Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, file atölyesi çalışmalarını tamamladı. File kursunu başarıyla tamamlayan 21 kişiye sertifikaları, Kadın Girişimi Kooperatifi'nde düzenlenen törenle verildi. Bergama Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Gönenç, eşi ile birlikte törene katıldı. Emekçi kadınlara sertifikalarını takdim etti. Törene katılan Bergama Sergiciler Odası Başkanı Süleyman Türkoğlu ise çevre duyarlılığını arttırmak amacıyla 1000 file satın aldıklarını ve pazaryerinde vatandaşlara ücretsiz dağıtacaklarını ifade etti.

Bergama Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ile birlikte yürütülen projeye 40 kadın dahil oldu. İki grup halinde başlayan çalışmalarda ilk 20 kişilik gruba, file sektöründe ev kadınlarına istihdam yaratmayı ilke edinen Karamürselli serbest girişimci Muzaffer Taşçı tarafından eğitim verildi. İlk gruptan file örme eğitimi alan Hanife Köprü ise ikinci 20 kişilik grubun eğitimini üstlendi. Tüm bu eğitimlerin sonunda etkin olarak üretimde görev alan 21 kadın file üretimine başladı. İki aylık süreçte üretici kadınlar tarafından kooperatif atölyesinde ve evlerinde üretilen fileler ise Bergama'da kurulan stantlarda yerini alarak üretici kadınların ev ekonomilerine katkı sağlamaya başladı. Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise üretime etkin katkı sağlayan kadınlara hem teşekkür etti, hem de sertifika verdi.

BERGAMA (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!