Bergamalı sporcular Kardeş Şehir Olimpiyatları'na uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Bergamalı sporcular Kardeş Şehir Olimpiyatlarına uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2017 14:00

Bergamalı sporcular Kardeş Şehir Olimpiyatları'na uğurlandı

Haberin Devamı

İZMİR'in Bergama İlçesi'nden Almanya'nın Böblingen şehrinde yapılacak 15. Kardeş Şehir Olimpiyatları'na katılacak 120 kişilik sporcu kafilesi, uğurlandı.

Bergama'nın kardeş şehirleri Almanya'dan Böblingen, Fransa'dan Pontoise, Hollanda'dan Sittard-Geleen, Avusturya'dan Krems, İskoçya'dan Glenrothes ve İtalya'dan Alba'nın (İtalya) katılımıyla her üç yılda bir yapılan 15. Kardeş Şehir Olimpiyatları 26-30 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Böblingen'de gerçekleşecek olimpiyatlara Bergama'dan da 120 sporcu katılacak. Futbol, basketbol, voleybol, judo, atletizm ve masa tenisi dallarında Türkiye'yi temsil edecek Bergamalı sporcular, aileleri ve CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç tarafından dün (Cumartesi) uğurlandı.

Bergamalı sporcular Yunanistan'ın Selanik kentine uğrayıp, Atatürk'ün doğduğu evi ziyaret edecek. Makedonya'nın Üsküp Sırbistan'ın Belgrad, Hırvatistan'ın Zagreb, Slovenya'nın Lubyana ve Avusturya güzergahını takip ederek, 26 Temmuz'da Almanya'nın Böblingen şehrine ulaşacak.

Kafilenin olimpiyatların ardından 3 Ağustos'ta Bergama'ya döneceği bildirildi.

Oben ULU / BERGAMA (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!