Bergamalı kadınlar şiddeti lanetledi

Güncelleme Tarihi:

Bergamalı kadınlar şiddeti lanetledi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2016 16:17

Bergamalı kadınlar şiddeti lanetledi

Haberin Devamı

İZMİR'in Bergama ilçesinde Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü kapsamında biraraya gelen kadınlar, ellerindeki mor renkli balonları gökyüzüne bıraktı.
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü nedeniyle Bergama Kültür Merkezi'nde toplanan Bergamalı kadınlara, CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'in eşi Meltem Gönenç, Bergama Belediyesi Meclis Üyesi Serpil Güler, Atatürkçü Düşünce Derneği Bergama İlçe Başkanı Nurcan Şengül, Bergama Kadınlar Birliği Başkanı Mahire Bıçakçı, Eğitim-İş Sendikası Temsilcisi Ulvi Akaren, Karaveliler ile Yerlitahtacı köyü kadınları ve vatandaşlar eşlik etti. 'Kadına yönelik şiddete hayır', 'Çocuk gelinlere hayır', 'Şiddete seyirci kalma', 'Aile içi şiddete hayır' yazılı pankartla gruba katılan kadınlar, "Kadına şiddete hayır" sloganları attı.
Bergama Belediyesi Meclis Üyesi Serpil Güler, Türkiye'de kadına yönelik şiddet olaylarının son yıllarda giderek arttığını belirterek, "Türkiye'de kadınlar açıkça cinsiyetleri nedeniyle ayrımcılığa uğruyor. Eğitim olanaklarından yoksun bırakılıyor, erken yaşta evlendiriliyor, aile içi cinsel ve fiziki şiddete maruz kalıyor. Çalışan kadınlar ucuz emek olarak adeta köle gibi çalıştırılırken, yüksek maaşlı işlerde çalışmaları engelleniyor, hem kamuda hem özel sektörde yönetici pozisyonlara geçme hakları gasp ediliyor" dedi.
Türk Ceza Kanunu'nda cinsel istismar suçu ile ilgili düzenlemenin geri çekilmesine de değinen Güler, "Türk Ceza Kanunu'nda cinsel istismar suçu ile ilgili çocuk gelinleri arttıracak, her türlü istismarı körükleyecek olan düzenlemede AKP bugün geri atmışsa bu adımı geri attıran bu ülkenin kadınlarıdır. Eğer bir ülke, nüfusunun yarısına aktif ayrımcılık yapıyor, haklarını gasp ediyor, onların sosyal yaşama katılmalarını engelliyor, onların üretici güçlerini ve yaratıcılığını baskı altında tutuyorsa gelişemez. Şunu bilmeliyiz ki daha özgür, daha adil bir Türkiye hayalini gerçekleştirmenin yolu, önce ve mutlaka kadınların haklarını teslim etmekten geçiyor. Buradan tekrar ediyorum. Korkmuyoruz, yılmıyoruz. Kadınlara karşı yapılan ayrımcılığa hep birlikte hayır diyoruz" diye konuştu.
Açıklamanın ardından kadınlar hep beraber Bergama Kültür Merkezi köprüsüne gelerek, şiddete maruz kalarak hayatını kaybeden kadınlar için ellerindeki mor renkli balonları gökyüzüne bıraktı.

Oben ULU / BERGAMA (İzmir), (DHA)
FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!