Bergama'daki çocuk şenliği sona erdi

Güncelleme Tarihi:

Bergamadaki çocuk şenliği sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2018 15:08

Bergama'daki çocuk şenliği sona erdi

Haberin Devamı

İZMİR'in Bergama ilçesinde, Belediye'nin yarıyıl tatilinde çocukları kitap okumaya teşvik etme amacıyla düzenlediği 2'inci Çocuk Kitapları Şenliği sona erdi. Şenlik boyunca yüzlerce çocuk, çeşitli atölye çalışması ve söyleşilere katıldı.

Muzaffer İzgü'nün anısına Bergama Kültür Merkezi BerKM'de 24-28 Ocak tarihleri arasında düzenlenen 2'inci Çocuk Kitapları Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Şenlik süresince BerKM fuayesinde Türkiye'den 50 yayınevi tarafından çocuk kitapları stantları açıldı. Çocuklar kitaplarla ve yazarlar ile buluşturuldu. 'Muzaffer İzgü ile Gülümsemek' söyleşisi ile başlayan etkinlikte Muzaffer İzgü'nün oğlu Ahmet Şahin İzgü, İzgü'nün yazar dostları Hüseyin Yurttaş, Yunus Bekir Yurdakul, kütüphaneci/öğretmen Talat Aydilek ve Aydın İleri konuşmacı olarak katılarak İzgü ile anıları anlattı.

Şenlik boyunca çocukları okumaya teşvik edici etkinlikler yapıldığını belirten CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, "Eğlenceli ve keyifli bir etkinlik oldu. Çocuklarımız atölyelerde yazarlar ile buluştu. Katkı koyan değerli yazarlarımıza ve emeği geçen belediye çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

Etkinlikler süresince, söyleşiler, şiir dinletileri, masal anlatıları, yaratıcı yazma, yaratıcı okuma, arkeoloji, drama ve sanat atölyeleri yapıldı. Atölye çalışmaları, yazar Yunus Bekir Yurdakul, arkeolog Bülent Türkmen, editör ve masal anlatıcısı Nihal Ünver, ressam ve yazar Aysun Altındağ, şair Halim Yazıcı, ressam Azime Akbaş Yazıcı ve tiyatrocu - eğitmen Ceren Kayar eşliğinde gerçekleştirildi.

BERGAMA (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!