Bergama'da toplumsal cinsiyet yükümlülükleri semineri

Güncelleme Tarihi:

Bergamada toplumsal cinsiyet yükümlülükleri semineri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2018 14:56

Bergama'da toplumsal cinsiyet yükümlülükleri semineri

Haberin Devamı

İZMİR'in Bergama ilçesinde, Birleşmiş Milletler Kadın Dostu Kentler Projesi kapsamında 'Türkiye'nin Toplumsal Cinsiyete İlişkin Yükümlülükleri ve Yerel Yönetimler' konulu seminer düzenlendi.

Bergama Belediyesi Haluk Elbe Konferans Salonu'ndaki seminere; Bergama Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Kahyaoğlu, Meclis Üyesi Serpil Güler, BMOP eski İl Koordinatörü Semra Ulusoy, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın Çalışmaları Şube Müdürü Sinem Tankoç, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özlem Belkıs, konuşmacı olarak katıldı. Semineri, vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ilgiyle izledi.

Türkiye'nin Toplumsal Cinsiyete İlişkin Yükümlülükleri ve Yerel Yönetimler başlığı altında yapılan toplantıda açılış konuşması yapan Çocukların İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Ortak Programı (BMOP) İzmir Koordinatörü Semra Ulusoy, "Kadın Dostu Kentler Programı 2006 yılında başladı. 8 yıl sürdü. Bu Birleşmiş Milletler ile İçişleri Bakanlığı'nın ortak programıydı. Sabancı Vakfı ve İsveç Kalkınma Ajansı destekledi. Program bitti ama çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında toplantılar düzenliyoruz. Kadının yerel yönetimlere katılımı, siyasete katılımı, eğitim ve sağlık olanaklarına kadının ulaşımı gibi konularda pek çok çalışma yapıldı" dedi.

Bergama Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Kahyaoğlu ise, "Gönül isterdi ki böyle konular hiç gündeme gelmesin. Ama maalesef dünyanın her tarafında olduğu gibi ülkemizde de yoğun bir biçimde cinsiyet ayrımcılığı söz konusu. Neden kaynaklandığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Ancak bir türlü önüne geçmeyi beceremiyoruz. Bu sanırım eğitim düzeyimizin daha da ileriye gitmesi ile bir nebze ortadan kalkacak olan bir sorun. Kadınlar kendilerini koruyacak mekanizmaları oluşturmak için bir araya geliyorlar. Bu bir araya gelişi ben çok değerli buluyorum" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından 'Kadın Dostu Kentler Projesi Kazanımlar ve Üniversiteler' ve 'Toplumsal Cinsiyet' konularında, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özlem Belkıs konuştu. Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi'nden Arş. Gör. Dr. Yeliz Çakır Koçak, 'Şiddet, ŞÖNİM, 6284 Sayılı Yasa, Sorunlar ve Beklentiler' konusunda, İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden Öğr. Gör. Itır Bağdat ise 'Yerel Yönetimler, Şiddet ve Cinsiyet Ayrımcılığı ile Mücadele' konusunda konuştu.

Oben ULU / BERGAMA (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!