Bergama OSB'den eğitime destek

Güncelleme Tarihi:

Bergama OSBden eğitime destek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2018 12:05

Bergama OSB'den eğitime destek

Haberin Devamı

BERGAMA Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) 15 bin metrekarelik parsel, 'BOSBİ Tematik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' yapımı için bedelsiz olarak Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsis edildi.

Bergama Ticaret Odası Sosyal Tesisi Tonoz'da, protokol töreni gerçekleştirildi. Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Bergama Organize Sanayi Bölgesi Başkanı (BOSBİ) Ahmet Telek, Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Bergama Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fikret Ürper, Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkan Vekili ve Bergama OSB Müteşebbis Heyet Başkanı İbrahim Gökçüoğlu, Bergama Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Gönenç, Bergama Ticaret Odası Meclis Başkanı Erol Işıldak, CHP İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz, AK Parti İlçe Başkanı Hakan Koştu, İYİ Parti İlçe Başkanı Nuri Çiftçi, MHP İlçe Eski Başkanı Mehmet Emin Yaramış törene katıldı. Beş yıl içerisinde hizmete girmesi beklenen okulda Bergama ve çevre ilçelerin ihtiyaçlarını karşılayacak dinamik ve çağın ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte bölümlerin olacağını söyleyen Milli Eğitim Müdürü Kiraz, "Yaklaşık 750 öğrenci kapasiteli, modern eğitim ile klasik eğitimi unutturacak, örnek ve tematik bir lise olmasını öngörüyoruz" dedi.

Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ürper ise, "Öğrencilerin çalışacakları iş ortamlarına yakın bulunmaları ve buralarda staj görmeleri, öğrencilere iş hayatı açısından oldukça faydalı bir uygulama olacak. Dolayısıyla bölgemizin kalkınması için organize sanayimiz destek verecek. Okulumuz da organize sanayi bölgemize destek verecek. Burada öncelik kendi insanımızı yetiştirmek. Bu bölgede yetişen gençlerimizin nitelikli iş gücü oluşturarak, iş bulmasını ve kendi bölgemizin istihdamını oluşturmakta çok önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.

Cevdet ŞEN / BERGAMA (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!