Bergama müzik buluşması sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Bergama müzik buluşması sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2018 15:41

Bergama müzik buluşması sürüyor

Haberin Devamı

BERGAMA Belediyesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'nde dünyaca ünlü caz sanatçısı Timuçin Şahin öncülüğünde 3'üncüsü gerçekleştirilen Bergama Kolektif Hayal Gücü Müzik Buluşması'nda, ikinci hafta geride kaldı.

Dünya müziğinin önde gelen isimlerini Bergamalılarla bir eğitim habitatında buluşturan, 23 Temmuz'da başlayan ve 17 Ağustos'ta sona erecek olan etkinliğin ilk haftasında, sanat ve eğitim yönetmeni gitarist ve besteci Timuçin Şahin, Amerikalı Opera Sanatçısı Talya Westbrook ve besteci, elektro akustik müziğin usta ismi Adam Mirza katılımcılarla buluştu. İkinci haftada ise Adam Mirza ile 'yayı ve nefesli çalgılar atölyesi', Amerikalı müzisyen Owen Hart Jr ile 'vurmaları çalgılar atölyesi', Timuçin Şahin ile 'Müzikal İfade Biçimleri' ve Özgür Dayaç ile 'felsefe eğitimleri' yapıldı.

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen etkinlikle ilgili bilgi veren Timuçin Şahin, "Her yaştan müzisyen ve dinleyiciye açık bir etkinlik. Uluslararası eğitmenlerle, kolektif grup dersi formatında geçen eğitimlerde doğaçlama, enstrüman, müzikal hayal gücü ve beste üzerine atölye çalışmaları gerçekleştiriliyor" dedi.

Geçen yıl kurulan Bergama Kolektif Hayalgücü Orkestrası 8 Ağustos Çarşamba günü vereceği konseri hatırlatan Şahin, "Bergama Kültür Merkezi'nde saat 19.00'da gerçekleşecek konserimize herkesi bekliyoruz" dedi.

Yapılan çalışmaları izleyen Bergama Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Gönenç ise, "Farklı sosyal statü, yaş ve eğitim seviyelerindeki katılımcılarla üst düzey bir eğitim verilen Bergama Kolektif Hayal Gücü Müzik Merkezi, dünyanın önde gelen isimlerini Bergamalılar ile buluşturmaya devam ediyor. Burada olağanüstü bir uyumluluk içinde olağanüstü bir iş yapılıyor. Emek harcayan, katkı koyan herkese çocuklarımız adına teşekkür ediyorum" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!