Bergama, Kardeş Şehir Olimpiyatları'na çıkarma yapacak

Güncelleme Tarihi:

Bergama, Kardeş Şehir Olimpiyatlarına çıkarma yapacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2017 16:04

Bergama, Kardeş Şehir Olimpiyatları'na çıkarma yapacak

Haberin Devamı

İZMİR'in Bergama İlçesi'nden Almanya'nın Böblingen şehrinde yapılacak 15. Kardeş Şehir Olimpiyatları'na 120 kişilik bir sporcu kafilesinin gideceği bildirildi. Yolculuk öncesinde, sporcular ve aileleri düzenlenen toplantıyla bilgilendirildi.

Bergama'nın kardeş şehirleri Almanya'dan Böblingen, Fransa'dan Pontoise, Hollanda'dan Sittard-Geleen, Avusturya'dan Krems, İskoçya'dan Glenrothes ve İtaya'dan Alba'nın (İtalya) katılımıyla her üç yılda bir yapılan 15. Kardeş Şehir Olimpiyatları 26-30 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Böblingen'de gerçekleşecek olimpiyatlara Bergama'dan da 120 sporcu katılacak. Bergama'dan 22 Temmuz'da yola çıkacak sporcu kafilesi ve aileleri için

Bergama Belediyesi Meclis Salonu'nda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıda, CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, spor müsabakalarının yapılacağı tesisler ve sporcuların konaklayacağı yerler ile ilgili bilgiler verdi. 14'üncü Kardeş Şehir Olimpiyatları'nın 2014 yılında Bergama'nın evsahipliği yaptığını hatırlatan Başkan Gönenç, "Şimdi Almanya'nın Böblingen kentine gidiyoruz. Böblingen bu oyunları ilk başlatan şehir. 1967 yılından bu yana bizim kardeş şehrimiz. Bu yıl aynı zamanda Böblingen ile kardeş şehir olmamızın 50'inci yılını kutlayacağız" dedi.

Başkan Gönenç oraya gidecek sporculara "Siz sadece Bergama'yı değil, Türkiye'yi temsil edeceksiniz. Dolayısıyla orada kazanacağınız başarılardan daha önemli olan centilmence mücadele etmek. Ülkemizi bir sporcuya yakışır şekilde temsil etmek" diyerek, başarı diledi.

Toplantı sonunda ise Almanya'ya gidecek olan sopurcu kafilesinin sorumluları Raif Metin, Faik Belek, Alper Tanık ve İlhan Özdemir sporcuların ve ailelerinin sorularını yanıtladı, yolculuk ile ilgili bilgiler verdi. Sporcu kafilesinin 3 Ağustos'ta Bergama'ya döneceği bildirildi.

Oben ULU / BERGAMA (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!