Bergama çocuklarla şenlendi

Güncelleme Tarihi:

Bergama çocuklarla şenlendi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2017 14:47

Bergama çocuklarla şenlendi

Haberin Devamı

İZMİR'in Bergama Belediyesi'nin kesintisiz olarak 21'incisini düzenlediği Uluslararası Çocuk Şenliği, görkemli bir kapanışla sona erdi.

Bergama'daki Cumhuriyet Meydanı'nda konuk ülkeler Bulgaristan, Makedonya ve Kosova'dan gelen çocukların ve Bergamalı okulların yöresel halk oyunları gösterileriyle başlayan törenler, Bergama Belediyesi Çocuk Korosu'nun birbirinden renkli ve güzel şarkılarıyla son buldu. Kapanış töreninde konuşma yapan Kosova Prizren Okul Müdürü Arif Berişka, "Tüm Bergama halkını ve Bergama Belediyesi'ni bu güzel kutlamalar ve törenler için tebrik ediyorum. Bu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için Bergama'ya dördüncü gelişimiz. Türkiye'ye çok kez ziyarette bulunduk. Ama Bergama bizim için özel bir şehir. Tüm Bergamalı kardeşlerimizi Kosova'ya bekliyoruz" dedi.

Kardeş kentlerden gelen öğrencilere ve öğretmenlere teşekkür eden Bergama Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kahyaoğlu, bir sonraki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı da yine birlikte kutlamak istediklerini, ilçenin kardeş kentlerini misafir etmekten büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

MUHTEŞEM ÇOCUKLAR ATA'SININ İZİNDE

Akşam BerKM sahnesinde bir konser veren Bergama Belediyesi Çocuk Korosu ise seslendirdikleri şarkılarla izleyenlere 23 Nisan coşkusu yaşattı. Konserin sonunda Koro Şefi Derya Çakı'ya çiçek takdim ve teşekkür eden Bergama Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Gönenç, "Bu muhteşem koronun kurulmasında hocamızın emeği çok büyük. Fakat ailelerin destekleri daha da büyük. Aileler çocuklarını göndermeseler destek olmasalar bugün bu koroyu dinleme imkanı da bulamazdık. Çocuklarımıza ve ailelerine çok teşekkür ediyorum ve ileri de onların başarılı birer sanatçı olacaklarından eminim" diye konuştu.

Toprak Sahne Tiyatrosu tarafından Rene Goscinny'nin ünlü hikayesinden uyarlama olan müzikli, danslı çocuk oyunu 'Asterix ve Oburix Tembelliğe Karşı' Bergama Kültür Merkezi'inde sahnelendi. Galia köyünde yaşananların konu edindiği oyun, Bergamalı çocuklar tarafından beğeniyle izlendi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!