Bergama Ata'sını andı

Güncelleme Tarihi:

Bergama Atasını andı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2016 18:13

Bergama Ata'sını andı

Haberin Devamı

TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78'inci yıldönümünde İzmir'in Bergama ilçesinde düzenlenen tören ve etkinliklerle anıldı.

İlk anma töreni Bergama Kaymakamlık Tören Alanı'nda yapıldı. Buradaki törene Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Garnizon Komutanı Alp Özgür Gürpınar, Bergama Cumhuriyet Başsavcısı Cem Ali Çiftçi, Atatürkçü Düşünce Derneği Bergama İlçe Başkanı Nurcan Şengül, siyasi partilerin temsilcileri, belediye çalışanları, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasının ardından saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla birlikte saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.

Anma töreninin ikinci bölümü Bergama Kültür Merkezi'nde (BerKM)'de yapıldı. Program Atatürk'ün görüntülerinin bulunduğu video gösterimiyle başladı. Anaokulu öğrencileri Janet Sine Tonay ile Mehmet Özer "Atatürk" konulu şiir, lise öğrencisi Tuana Dörtağı "Atatürk'e göre Atatürk" adlı kompozisyon, lise öğrencisi Esra Şengül "Atatürk'ü Anlamak" adlı kompozisyon, ortaokul öğrencisi Sümeyye Yetim ise "Atatürk" adlı şiirini okudu. Buradaki programın sonunda 10 Kasım nedeniyle düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. 10 Kasım ile ilgili anma programı, Bergama Endüstri Meslek Lisesi'nden başlayıp Cumhuriyet Meydanı'na kadar süren "Ata'ya Saygı" yürüyüşü ile son buldu.

"TÜM ULUSLARIN UMUDU VE ÖNDERİ OLDU"

Meydanda kalabalığa seslenen Atatürkçü Düşünce Derneği Bergama İlçe Başkanı Nurcan Şengül, "Emperyalist işgale karşı vermiş olduğu bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi ile işgal altındaki tüm ulusların umudu ve önderi olmuş, yaptığı devrimlerle bir ulusun küllerinden yeniden doğmasını başarmış büyük devrimci Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılalı 78 yıl oldu. Bizler Mustafa Kemal'in yolundan gidenler olarak 14 yıldır, 'Durmak yok, yola devam' diyenlerin hangi yolda olduklarını ve kimlerle yol arkadaşlığı yaptıklarını biliyoruz. Ve asla unutmayacağız. Biz hiç aldanmadık. Devleti yönetenler, yönetme iddiasında olanların aldanma haklarının olmadığını düşünüyoruz. Mustafa Kemal Atatürk'ün ilerici planı sekteye uğrasaydı, bugün bir vatanımız, cumhuriyetimiz, doğumdan sonra kolayca ele alabileceğimiz kimliklerimiz olmazdı" dedi.

"BUGÜN ÖNEMİNİ VE YOKLUĞUNU DAHA FAZLA HİSSEDİYORUZ"

Atatürk'ün 78'inci ölüm yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç de "Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk eşsiz dehası, üstün kişiliği ve geleceğe ışık tutan öngörüleriyle bir ulusun kötüye giden kaderinin nasıl değiştirileceğini, gelecekten umudunu kesmiş bir ülkenin nasıl örnek ve çağdaş bir cumhuriyete dönüştürülebileceğini tüm dünyaya göstererek, insanlık tarihine büyük bir not düşmüştür. Barışın kardeşliğin, birlik ve beraberliğin ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğu günümüz dünyasında büyük Atatürk'ün önemini ve yokluğunu her geçen gün daha da fazla hissediyor, özlüyor ve arıyoruz. Vefatının 78'inci yılında sonsuz saygılarımızla anıyoruz" dedi.

BERGAMA (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!