Bereket Ormanı'na fidan dikimi

Güncelleme Tarihi:

Bereket Ormanına fidan dikimi
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2017 14:00

Bereket Ormanı'na fidan dikimi

Haberin Devamı

 

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA'da Bereket Ormanı'na 5 bin fidan dikildi.

Isparta'da Orman Haftası etkinlikleri kapsamında Bereket Ormanı'nda fidan dikimi gerçekleştirildi. Senirce Köyü yakınlarındaki Kağnıderesi mevkiinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde 2015 yılında başlatılan 'Bereket Ormanları Projesi' kapsamında oluşturulan alana 5 bin fidanın dikildiği törene, Vali Şehmus Günaydın da katıldı.

Vali Şehmus Günaydın, ormanların yaşam ve gelecek nesiller için öneminin ailelerden başlayarak okul hayatı boyunca verildiğini belirterek, bu sayede yaşamın sonuna kadar ormanların öneminin bilindiğini vurguladı. Vali Günaydın, "Ormanlar erozyonun önlenmesinden, ekonomik olarak verdiği katkıya kadar birçok konuda hayatımızın önemli bir parçası. 1 santimetreküp toprağın oluşabilmesi için yüzyıllar gerekiyor. Bu kadar beklememe adına, topraklarımızı kaybetmeme adına ağaç dikimine önem vermemiz gerekiyor. Bununla birlikte yetiştirdiğimiz ormanlarımızı koruyacağız. Ormanlar aynı zamanda yaşanabilir bir çevre için de çok önemli işlevleri üstleniyor. Hayatın kaynağı olan havamızın temizlenmesinde ve temiz kalmasında çok önemli bir faktör. Bu sebeple ormanlarımızı korumak için çok çalışmalıyız" dedi.

Orman konulu resim ve şiir yarışmasında dereceye gören öğrencilere ödüllerinin verildiği törenin ardından Vali Günaydın ve öğrenciler fidanları toprakla buluşturarak can suyu verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!