Berat Albayrak: Akdeniz ve Karadeniz'de sismik araştırmalarımız devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Berat Albayrak: Akdeniz ve Karadenizde sismik araştırmalarımız devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2017 11:42

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Akdeniz ve Karadeniz'de yapılan sismik araştırmaların başta Avrupa olmak üzre bölge için kritik önemde olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İstanbul'da düzenlenen 22. Dünya Petrol Kongresi'nde önemli açıklamalarda bulundu. 

Albayrak'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

* Petrol kongresine ev sahipliği yapmak Türkiye için büyük bir onur oldu. Petrol ve doğalgaz sektörü dinamik bir süreçten geçmekte. Türkiye'de son 15 yılda enerji sektöründe devrim niteliğinde adımlar attık. Elektrik kurulu gücümüzü 3 katına çıkardık.

* Büyüyen ve gelişmekte olan ülkemiz aynı zamanda büyük bir tüketicidir. Denizlerimizde petrol ve doğalgaz arama faaliyetlerine odaklandık. Akdeniz Havzası'ndaki sismik araştırmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Karadeniz Bölgesi'nde bu anlamda aynı yoğunlukta eğilmeye devam ediyoruz.

* Bu çalışmaları, Akdeniz ve Karadeniz'in potansiyelinin anlaşılması ve Türkiye'nin enerji güvenliğinin güçlendirilmesi ve Türkiye özelinde bölge coğrafyasında katkı yapması için, başta Avrupa olmak üzere, kritik öneme haiz olduğunu düşünüyoruz.

Haberin Devamı

* Doğalgaz sektöründe ise iki temel hedefimiz var. Birincisi doğalgaz altyapımızı geliştirmek ve uzun dönemli işbirliklerimizi artırmak. Doğalgaz iletim şebekemizin günlük taşıma kapasitesini 190 milyon metreküpten 300 milyon metreküpe, takip eden iki yıl içinde de 400 milyon metreküpe çıkaracağız.

* Doğalgazda arz güvenliğini sağlamak için depolama kapasitemizi artırıyoruz. 2023 yılı itibarıyla 11 milyar metreküplük doğalgaz kapasitesine ulaşarak bu anlamda bölgedeki en büyük kapasiteye sahip ülkelerden biri olacağız.

 

BAKMADAN GEÇME!