Berabere bitmez

Güncelleme Tarihi:

Berabere bitmez
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 1999 00:00

Ziya ŞENGÜL
Haberin Devamı

Turgay Şeren ağabeyimiz ‘‘Cimbom kazanır’’ derse ben de ‘‘Fenerbahçe bu maçın galibidir’’ demeyip de ne diyeyim.

BU maç berabere bitmez. Kazanırsa Fener kazanır. Ne de olsa serde Fenerlilik var. Kenar komşum aslanların unutulmaz Berlin panteri Turgay Şeren ağabeyimiz ‘‘Cimbom kazanır’’ derse ben de ‘‘Fenerbahçe bu maçın galibidir’’ demeyip de ne diyeyim.

Her iki takımın da belirgin üstünlükleri var. Fenerbahçe benim satırlarıma konuk olduğuna göre Fener'in kazanacağını kaleme almak istedim. Uche ile Högh'lü savunma göbeğinden delinmez. Hakan Şükür'e de hava toplarında çok önemli şans verileceğine inanmıyorum.

RÜŞTÜ GEÇİT VERMEZ

Uzaktan atılacak Galatasaray şutlarına Rüştü hiçbir şekilde gol izni vermez. Üstelik Rüştü, Türkiye sınırlarını aşmış iyi bir kaleci. Taffarel'den aşağı kalır tarafı yok, fazlası var.

Mustafa Doğan, Hagi'yi kontrol altına alır. Yeter ki Mustafa Doğan, Hagi'nin tecrübesi karşısında acemice hakemin kartlarına takılmasın.

Dimas ve Erol ikilisi Okan ve Arif'e koşu yolu bırakmaz. Eğer Sergen maçın başında oynatılmazsa Högh'ü ön liberoya, yerine de Serkan oynatılır. Bizim bu düşünce doğrultumuzda Fener savunması, Galatasaray'a kolay kolay gol izni vermez.

ORTA SAHA ÖNEMLİ

Galatasaray orta saha presi ne kadar mükemmele yakınsa Fener'in son iki maç hariç aynı güzellikle olduğunu biliyoruz. Fenerbahçe savunması ne kadar sağlam görüntü verirse versin Galatasaray için aynı şeyi söyleyemeyiz.

Futbol bu, sonuca ahkam kesiyoruz belki ama kafamızın içindeki dürtüler bu yazıyı yazdırıyor bize. Ayrıca Tayfun ve Moshoeu bu maçta Galatasaray'a korkulu anlar yaşatırlar. Yeter ki hücum bölgelerinde gol vuruşu yapmayı düşünsünler. Hepimiz biliyoruz ki, Moshoeu hücuma dönüm oynadığı zamanlar seyir zevkinin yanı sıra gol atan ve attıran oluyor.

Savunmadan hücuma katılacak olan Erol ve Dimas da sert şutlarıyla Galatasaray kalesini zorlayabilir. Ayrıca Fenerbahçe kenar ortalarından kolay gol bulur. Bu fikrimiz Taffarel'in yan toplardaki zaafiyetindendir.

Baliç'in sert şut gibi korner atışları, frikik atışları her an, her zaman skor tabelasını değiştirebilir. Elbette Galatasaray'daki Hagi'yi bir kenara itmiyoruz. Bu oyuncu Galatasaray için ne kadar önemli bir faktörse Baliç de Fenerbahçe için o kadar önemli futbolcudur. Bu maçta Moldovan Fener'in galibiyetine imza atabilecek gollerin sahibi olur. Fırsatçılığının yanı sıra attığı güzel kafa gollerini unutmuş değiliz.

İşte bu görüntüler içindeki Fenerbahçe bana bu maçı Ali Sami Yen'de alacağı ümidini veriyor. Dileğim şudur ki, yanılan adam ben olmayayım. Yanıltan da Fenerbahçeli futbolcular olmasın.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!