Berabere biter

Güncelleme Tarihi:

Berabere biter
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2004 01:59

13 teknik direktörün hiçbiri direkt olarak Galatasaray'ı favori göstermedi. 5'i "berabere bitecek", 5'i "üç ihtimalli" derken, Nurullah Sağlam, Samet Aybaba ve Ertuğrul Sağlam, ‘Fenerbahçe kazanır’ tahmininde bulundu.

G.SARAY ile F.Bahçe arasında yarın oynanacak derbi maçın heyecanı tüm Türkiye'yi sardı. Taraflı tarafsız herkes, şimdiden skor için tahmin yürütmeye başladı. Biz de derbi maçın nasıl biteceğini, Doğan Haber Ajansı aracılığıyla, her iki ekiple de oynayan takımların teknik direktörlerine sorduk. Görüşlerini aldığımız 13 teknik direktörün 3'ü (Ertuğrul Sağlam, Nurullah Sağlam, Samet Aybaba) Fenerbahçe'yi favori gösterirken, hocaların hiçbiri direkt olarak "Galatasaray kazanacak" demedi. 10 teknik adamın 5'i "Berabere bitecek" tahmininde bulunurken, 5'i "Üç ihtimalli" dedi. Hocaların görüşleri şöyle:

İhsan Derelioğlu (Trabzon):

Bu maçı, Trabzonspor kazanır. Çünkü, derbi maçta hangi skor alınırsa alınsın, biz Samsun’dan galibiyetle ayrıldığımız taktirde kazanan Trabzonspor olur. İşin realitesine gelince, bu tür maçların önceden favorisi olmaz. Üç ihtimalli bir karşılaşma.

Ertuğrul Sağlam (Samsunspor):

G.Saray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçların sonucu önceden tahmin edilemez. Ancak yine de Fenerbahçe, oyuncu kalitesi ve ligdeki konumu itibariyle Galatasaray’a göre biraz daha şanslı görünebilir.

Rıza Çalımbay (Ç.Rizespor):

Yıllarca büyük maçların havasını teneffüs ettim. En iddiasız gibi gözüken takım bile, en iddialı ekip karşısında kazanabilmiştir. Bu nedenle üç ihtimalli bir karşılaşma. Başka bir yorumun yapılması da doğru değil.

Sadi Tekelioğlu (A. Sebatspor):

Zirvenin iki güçlü adayının karşılaşmasında, sonucu önceden tahmin etmek hemen hemen imkansız. Maçın 1-1 sona ereceğini düşünüyorum.

Ümit Kayıhan (Diyarbakırspor):

Üç ihtimalli bir maç olarak değerlendiriyorum. Çünkü bu maçların sonucu belli olmaz.

Erol Tok (İstanbulspor):

F.Bahçe, kadro kalitesi olarak ağır basıyor. Ancak, böyle maçların havası başkadır. Büyük ihtimalle berabere biteceğine inanıyorum.

Aykut Kocaman (Malatya):

Bu tür maçlarda sonuç söylemek oldukça zor. Fenerbahçe için Aurelio’nun olmayışı, işleri zor gibi gösterse de bu eksiklik, kadro içinde telafi edilecektir. Galatasaray ise ard arda iki galibiyet alarak büyük moral bulmuş durumda. Bu maçın sonunda Fenerbahçe kazansa bile ligin bittiği anlamına gelmeyecek.

Oğuz Çetin (Gençlerbirliği):

Fenerbahçe'nin son dönemde yükselen performansı ortada. Taktik anlayışları oturdu. Galatasaray'ın futbolu zaman zaman eleştirilse de iyi oynuyor. Maçın Ali Sami Yen'de olması onlar için bir avantaj. Sakin olan, verilen saha içi taktiği en iyi şekilde uygulayan takım kazanır.

Sakıp Özberk (A.Gücü):

Beraberlik ihtimali daha yüksek gibi görünüyor. Bu da F.Bahçe'nin işine gelecektir. Çünkü rakibiyle arasındaki puan farkını korumuş olacak. Büyük maçlarda tahmin yürütmek çok zordur ve favoriler çoğu zaman kaybetmiştir.

Hikmet Karaman (Kayseri):

G.Saray-F.Bahçe, maçı golsüz berabere biter. Diğer olasılıkları çok zayıf olarak görüyorum.

Samet Aybaba (B.B. Ankara):

F.Bahçe, hem ligde hem de Avrupa'da son maçlarda iyi bir form yakaladı. Bunu bu maçta da sürdürecektir. İki takım da farklı beklentiler içinde olacak. G.Saray, yenip puan farkını kapamak, F.Bahçe ise kazanıp rakibini iyice gerisinde bırakmak isteyecek. Sarı kırmızılılar, Ali Sami Yen Stadı'nda kendi seyircisi önünde daha agresif bir oyun ortaya koyacaktır. Mutlak kazanma hırsı onlar üzerinde olumsuz bir baskıya da yol açabilir. F.Bahçe'de etki altında kalmayacak sayıda tecrübeli oyuncu var. Son haftalarda hem iyi mücadele ediyor hem de iyi futbol oynuyorlar. Sarı lacivertliler kazanmaları halinde büyük avantaj yakalayacak. Ancak Lig 34. haftada 90. dakikanın sonunda tamamlanacak."

Şaban Yıldırım (Sakaryaspor):

Bu maç nerede oynanırsa oynasın, iki takım da gol yememek ve yenilmemek için oynayacak. Birbirlerine üstünlük sağlamaları zor. Bu nedenle de berabere sonuçlanacağını tahmin ediyorum.

Nurullah Sağlam (Gaziantepspor):

Bence yılın bu son derbi karşılaşmasında Fenerbahçe daha ağır basıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!