Benjamin Button Fenerbahçe'de

Güncelleme Tarihi:

Benjamin Button Fenerbahçede
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2009 00:00

Ligde ilk yarının perdesi kapandı, transfer sezonu da gazetelerin boy mankeni oldu. Araştırılıp önerilen keşfedilmemiş yetenekler gibi olmasa da ben de mühim bir adam olan Benjamin Button’u tavsiye etmek istiyorum.

LİGDE ilk yarının bitişiyle birlikte devre arası geçen hafta resmen başladı. Ve transfer sezonu da muradına erip gazetelerin boy mankeni oldu tekrar. Zaten ilk devrenin sonlarına doğru yavaş yavaş çıkmaya başlamıştı transfer dedikoduları. Ve bu aralar, bünyemiz tıka basa dedikodularla dolacağa benziyor. Gerçi Dünya’nın her yerinde spor basını bu tip hareketlerin ağababası! Ben bile, “Benim bu tip haberlerle alakam yok” diyordummmm ki... Yıllar önce futbolsuz bir yaz günü rastladığım manşetlere kadar... Ama böyle bir şey çok normal değil mi Allah aşkınıza? Hem ligin inzivaya çekilmesiyle kamuoyunu saran uyku havasını yok etmek için, kafein niyetine bu haberler gerekmiyor mu? Öyleyse, “Ey özgürlük!” deyip adı geçebilecek oyunculardan muhtemel bir 11 oluşturalım...

Çok konuşulacaklar 11’i

LUCA TONİ: “Italian Stallion” (İtalyan aygırı) Alman “Bild”e sorarsak kulübü Bayern Münih’ten Fenerbahçe’ye geçiş izni verilen bir isim. Ama geçtiğimiz hafta “Bir ihtimal daha var” dedik; bu sefer Beşiktaş girdi devreye.
HAMİT-HALİL ALTINTOP: Özellikle Beşiktaş ve Galatasaray iki kardeşle ilgilenebilir.
VAN NİSTELROOY: Ufak bir hesap yaparsak; Rijkaard Hollandalı. Nistelrooy da öyle. Kesin ailecek görüşüyorlardır. Karısını tanıyordur. Yani “Eşi izin vermedi” pozisyonuna düşmez bu girişim. Eee, ne kaldı? G.Saray haftalardır santrforsuz çıkıyorken maçlara, “Toprağım, sen gel, G.Saray’da kral olursun” diyemez mi Rijkaard kendi vatandaşına?
LUİS FABİANO:
3 senedir geldi, gelmedi, ofsayttan kurtulup uçağa binemedi denilen Fabiano bu sefer tamam gibi. Kulislerde Fabiano’nun Beykoz’da 3 villa ve çocukları için de Portekizce eğitim veren bir okul istediği söyleniyor.
EDİN DZEKO: Yine Fenerbahçe... “Wolfsburg’a Daniel Güiza + 5 milyon Euro verildi” teklifleri manşetlere çıkabilir.
SERCAN YILDIRIM: Birkaç hafta önce Bursa’dan saatte 220’yle yola çıkan Sercan, G.Saray’a gelmek üzere!
SİNAN BOLAT: Bekliyoruz; “Sinan, ‘Yıldırım Başkan çağırırsa seve seve gelirim’ dedi!”
SERKAN KIRINTILI: Bir rivayet de Serkan Kırıntılı’yla ilgili. Beşiktaş ciddi anlamda peşindeymiş. Ama benim aldığım istihbarata göre de, Fenerbahçe’nin ücretini yüksek bulup gönderdiği Serdar Kulbilge her an Beşiktaş’a transfer olabilir. Son yıllarda eski Fenerbahçelileri kendi nüfusuna kaydettiren Beşiktaş’a da Serdar daha yakın gibi geliyor bana, yoksa şüphen mi var?
ARİZA MAKUKULA: Trabzonspor ve Galatasaray’ın, -zor ama imkansız olmayan- Makukula girişimleri şimdiden başladı. Ama “Kayserispor ‘Ariza’ yaptı!’ Sezon sonu bekleniyor!” denilebilir.
TUNCAY ŞANLI: Başlıklar; “Daum, ‘Tuncay sen gel, her maç 20 dakikan garanti’ dedi” ya da “Stoke City’ye Yıldırım Operasyonu”... Tabii ki Daum’un sözüne güven olur mu bilemedik. Carlos için “Roberto Carlos şampiyonluk görmeden gitmeyecek” diyen Herr Daum, Tuncay’a da 20 dakika vaad ederse, her maç 90 dakika şans verip sonra da tutup evine götürebilir. Tutarsız adam vesselam.
YILDIRAY BAŞTÜRK: Ankaragücü başta olmak üzere kimi Anadolu kulüpleriyle görüştüğü söyleniyor. Hey gidi Koca Yıldıray! İki sezon önce peşine 3 büyükleri takan basına güvenip “Başkanım beni aldır!” deseydin, şimdi en kötü her ay hesabına yatan Euroları sayıyor olabilirdin.

Kondisyonu azalmaz, artar

Saymakla bitmeyecek... Ama Gürkan Kubilay’ın ciddi anlamda çok iyi araştırıp önerdiği keşfedilmemiş yetenekler gibi olmasa da ben de mühim bir adam tavsiye etmek istiyorum altyapılara; Benjamin Button... İngiliz asıllı Amerikan yetenek hem daha çok genç hem de hepimizden daha tecrübeli. Ayrıca iki ayağını da çok iyi kullanıyor ve yıllar geçtikçe kondisyonu herkesin aksine artışa geçecektir. Günün rivayetleri bittiyse -pek bitemez ya gerçi- geçmişten bugüne bir de nostaljik 11 çıkardık. İki kadro karşılaşsa kim kazanır, o yorum da sizin...

Bin defa söylenip 1 defa olmayan transferler 11’i

1- Pletikosa
2- Sol Campbell
3- Lucio
4- Mexes
5- Totti
6- Ronaldinho
7- Shevchenko
8- Edgar Davids
9- Ronaldo
10- Denilson
11- Zola
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!