Benim Tercihim

Güncelleme Tarihi:

Benim Tercihim
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2000 00:00

Haberin Devamı

Antalya’nın ilk bayan hakemi

Türkiye'deki 10 bayan hakemden biri olan Melahat Koçak, 6 yıldır yeşil sahalarda başarılı maçlar yönetiyor.

ANTALYA'nın ilk bayan futbol hakemi ünvanını taşıyan Melahat Koçak, dünyasının iş ve futbol üzerine kurulu olduğunu söylüyor. 18 yaşındayken, Konyaaltıspor oyuncusu olan ağabeyi Tuncer Koçak'ın maçına gidince futbolla tanışan Koçak, o günden sonra hep hakem olmayı hayal etmeye başlıyor.

Ünlü hakem Sadık Deda'ya hayranlık duyan Melahat Koçak, Deda'nın Antalya'da hakem kursu açmasıyla, hayallerine kavuşuyor.

O dönemde, Antalya'da hiç bayan hakem olmadığı için, çevresi tarafından hayretle izlenen Melahat Hanım, bir bayana göre hayli zor olan bu meslekte ilerlemesi için, en büyük desteği ailesinden alıyor.

SPORCU AİLEDEN GELİYOR

Topu topu 6 kişinin, ilk bayan hakem kursuna katıldığını söyleyen Melahat Koçak, bugün bu bayanlardan yalnızca 3'ünün faal olarak hakemliğe devam ettiğini belirtiyor.

6 yıldır sürdürdüğü mesleğinde, taraftarın sert eleştirilerine kulak tıkamayı öğrenen güzel hakem, haftanın iki günü antrenman yaparak formunu koruyor. Sezon tatilinde de, tenis ve yüzme sporları yaparak, performansını kaybetmiyor. Melahat Hanım, bunların dışında, taekwando ve judoda siyah kuşak sahibi olan abisi Sefer Koçak'dan, uzak doğu döğüş sporları dersleri de alıyor. Sporcu bir aileden gelen Koçak, bu sayede hakemlikte de zorlanmadığını söylüyor.

MUTFAKTA DA BAŞARILI

Sahibi olduğu marketin muhasebe işlerini de başarıyla yürüten Melahat Koçak, spor ve işyerindeki başarısını, mutfakta da gösteriyor. Mantı ve kek yapmayı çok sevdiğini söyleyen bayan hakem, yaptığı yemekleri yemekten çok, çevresindekilere ikram etmeyi seviyor. Melahat Hanım, hayallerinden birinin de Uzakdoğu ülkelerini gezmek olduğunu söylüyor. Petsi adındaki kaniş cinsi köpeğine de zaman ayıran genç hakem, her hafta gelen yeni filmleri, kaçırmamaya büyük özen gösteriyor.

En büyük hobisinin, hızlı hobinin araba kullanmak olduğunu belirten bayan hakemimiz, zaman zaman saatte 180 kilometreyi aştığını çekinmeden söylüyor.

İŞTE LİSTESİ

3 Kıyafeti: Limon, İGS

3 Ayakkabısı: Step by Step

3 Saati: Adidas

3 Makyaj ürünü: Max Factor

3 Kuaförü: Cemal Kuaför

3 Takı tercihi: Gümüş

3 Gittiği eğlence mekanı: Yok

3 Restoran: Bayülgen

3 Kullandığı otomobil: Uno SX

3 Sahip olmak istediği otomobil: Ford Focus

3 Son okuduğu kitap: Yüreğinin götürdüğü yere git

3 Son izlediği film: Altıncı his

3 Sevdiği yerli şarkıcı:

Deniz Seki,

3 Sevdiği yabancı şarkıcı: Celine Dion, Mariah Carey

3 Sevdiği aktör: Bruce Willis

3 Sevdiği aktrist: Zafer Alagöz, Kenan İmirzalıoğlu

3 Okuduğu köşe yazarı: Emin Çölaşan, Fatih Altaylı

3 Yaptığı spor: Tenis, yüzme

3 Spor yaptığı yer: Tenis İhtisas Kulübü (ATİK)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!