Benim rüyam da kayıt altına alınmalıdır

EMEKLİ Prof. İsmail Tuncay Uslu’nun rüyasında Nakşibendi Şeyhi Mehmet Zait Kotku’yu görüp, YÖK’teki uygulamaları eleştiren mektubu Başbakanlığa göndermesini, oradan da gereğinin yapılması için Milli Eğitim’e ve YÖK’e intikalini içeren yazıları okudum.

Bu konuda birçok yorum yapıldı. Bunlardan biri de Bekir Coşkun’un ‘Görülmeye değer rüyalar’ (18.11.2005) başlıklı yazısıydı. Yazının sonu ‘Uyuyun... ve rüya görün’ diye bitiyordu.

Ben de bu dilekle yattım ve rüya gördüm. Nakşibendi Şeyhi karşıma çıkmaz mı? Bana dedi ki:

‘Oğlum Ziya!..

Ülkede bazı çevrelerce İslami değerler kullanılıyor. Mesela ülkede Başbakan’ın da mensubu olduğu (eski) partilerdeki belediye başkanları döneminde on binlerce kaçak inşaata göz yumuldu. En küçük depremde (Allah korusun) yüz binlerce insan, bu çürük binalar altında ölecek. Bunlara göz yuman belediye başkanları hakkında yüzlerce dosya İçişleri Bakanlığı’nda ve valiliklerde; ama nedense bu adamlara bir şey olmadı ve olmuyor.

Eminönü’nde, eski Belediye Başkanı Lütfi Kibiroğlu döneminde yapılmış 3000 adet kaçak yapı var ve yıkılmadığı yazıyordu. Türkiye genelinde on binleri buluyor bunlar... Bu dosyalara işlem yapılsın adil olunsun’ dedi. Ben de ‘Evet haklısınız, bunlara yakinen şahidim’ dedim. Hak için bunlara son verilsin, dedi.

Şeyh Hazretleri daha sonra dedi ki:

‘Müslümanlardan, İslami gazeteler ve TV’ler kuracağız, ortak olacaksınız denilerek trilyonlarca para toplandı ve bu paraların nereye gittiği belli olmayıp halk kandırıldı. Artık ülkede sorulacaksa her kesimden hesap sorulsun, yoksa Van Yüzyıl Üniversitesi Rektorü’nü hapse atmakla bu ülke düze çıkmayacak.’

Ve bu arada ben uyandım.

Hemen bunu nasıl olsa resmi evrak muamelesi görecek diyerek Başbakanlığa bu köşe kanalıyla duyurmayı görev bildim.

Rüya rüyadır... Sanırım kanunlar karşısında profesörün rüyası ile sade vatandaş rüyası arasında ayrımcılık yapılmaz ve ilgili birimlere ulaştırılır. Kanunlar karşısında rüyalar da elbetteki eşittir!..

Bu rüyamın resmi evrak muamelesi görüp, gerekenin Başbakanlık tarafından ilgili birimlere gönderilmesini arz ederim.

Ziya ŞAHİN-İSTANBUL

Sözde çevreci avcılara...

AVCILAR,
av yasağının kaldırılması için Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe’yi hedef alan açıklamalar yapıyorlar.

Kendilerini çevreci olarak nitelendiren ve doğanın dengesini sağladıklarını iddia eden bu şahıslar, hiçbir gün çevreci STK’ların eylemine destek vermedikleri gibi bu anlamda da hiçbir çaba göstermiyorlar.

Aksine kan dürtülerini tatmin ve silah tröstlerini zengin etmek adına birçok hayvan neslini de yok etmişlerdir.

Kış şartlarında soğuk ve açlık mücadelesi veren yabani hayvanların canını almak için yasağa karşı kameraların önünde direniyorlar avcılar!

Gazanız mübarek ola sözde çevreci ve dengeciler... Rafa kaldırdığınız vicdanlarınız bir gün sizi yargılayacaktır. Çünkü ilahi adalet er geç tecelli edecektir.

Sayın Bakanım: Son günlerde Manyas’ta kuş gribi görülmesinden dolayı son derece akılcı ve mantıklı bir yaklaşımla uygulamaya başlattığınız ‘av yasağı’na olan hassasiyetinizden şahsım ve tüm çevreciler adına sizi kutluyor, her zaman arkanızda olduğumuzu bilmenizi istiyorum.

Süsen ERKUŞ- Doğa ve Sokak Hayvanlarını Yaşatma Derneği Başkanı

Kiptaş bizi kandırmış

KEMERBURGAZ’daki imar ve çevre rezaletlerini yazıyorsunuz. Sarıyer sınırlarında Zekeriyaköy’de KİPTAŞ’ın Başak Konutları’ndaki tapu sorununu neden gündeme getirmiyorsunuz?

7 bloktan oluşan 196 dairenin inşaatına, Tayyip Erdoğan’ın Belediye Başkanı, şimdiki TOKİ Genel Müdürü Erdoğan Bayraktar’ın da KİPTAŞ Genel Müdürü olduğu dönemde başlandı. Daireler, Ocak 2000’de teslim edildi. Daire başına 100 bin $ civarında para verdik. Gelin görün ki, 6 yıl geçmesine rağmen iskanı, temel üstü ruhsatı ve kat mülkiyeti tapusunu alamıyoruz. AKP’li Belediye Başkanı Yusuf Tülün, inşaat başladığı yılllarda RP’den aynı görevdeydi. Şimdi duyuyoruz ki, Anıtlar Kurulu’ndan izin almak gerekiyormuş. Ayrıca, İstanbul 1. İdare Mahkemesi, 7.5.1998’de bölge planlarını iptal etmiş. Böyle bir kanunsuzluk varsa, KİPTAŞ neden inşaatlara başlamış? Büyükşehir güvencesi olduğu için biz de ‘Başak-Lüks konutları’ ibareli reklamlara güvenerek aldık. Yanıltıcı reklamlarla kandırıldık. 7-8 yıldan beri KİPTAŞ Genel Müdürlüğünü yürüten İsmet Yıldırım, bu konutların ‘ayıplı’ olduğunu bildiği için mi teslim töreni yapmadı ve adımını buraya hiç atmadı? Yani biz hiç tapu alamayacak mıyız?

‘Şarap öğretimi’

TEKİRDAĞ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Birol Kayışoğlu’dan: ‘Şarap konusunda derslere yasak diye bir şey olamaz. Şarap üretimi ve teknolojisi konuları, Fermantasyon Teknolojisi ya da Alkollü İçecekler Teknolojisi derslerinin içerisinde bir bölüm olarak okutulmaktadır. Şarköy Meslek Yüksekokulu’nda Şarap Üretim Teknolojisi ve Bağcılık Programımızda 30 öğrenciyle eğitim verilmektedir. Fakültemiz; çağdaş, Atatürkçü ve Cumhuriyet ilkelerine gönülden bağlı kadrolarıyla, ülke ve bölge tarımının gelişmesine verdiği bilimsel desteğini devam ettirecektir’

Biliyor musunuz

BATAN Emlakbank’tan TOKİ mülkiyetine geçen Ataköy 3. Kısım’da 700 ile 1000 m2 arasında değişen üç parsel arsanın bugün ‘Eskidji’ firması aracılığıyla satışa çıkarıldığını, ancak bu yerin 2003 yılında Bakırköy Belediye Meclisi’nce ‘yeşil alan ilan edilmiş olduğunu, Ataköy halkının bu satışa tepki gösterdiğini... CUMARTESİ günü, Mehmet Ağar’ın Antalya mitinginde, Murat Karayalçın’ın da Mersin’de ‘Üretici Kurultayı’nda konuşacaklarını..

GÜNÜN SÖZÜ

(Yeşil Sermayeli holdingler konusunda) ‘Sermaye Piyasası Kurulu’nun bilgisizliği ve ilgisizliğiyle ortaya ucube, veled-i zina bir yapılanma çıktı.’

(Konya’daki Kamer Holding hukuk danışmanı Gürsoy Bilgin)

MESAJ PANOSU

VOLVO’
nun BM Çevre Programı işbirliğiyle dünya genelinde öğrencilere yönelik düzenlediği, ‘4. Uluslararası Volvo Adventure’ Proje Yarışması’na 10-17 yaş arasındaki öğrenciler projeleriyle katılabilirler. www.bilimmerkezi.org.tr
Yazarın Tüm Yazıları