Benim Madam Curie’m okullarda

Güncelleme Tarihi:

Benim Madam Curie’m okullarda
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2014 01:29

Uçan Süpürge, kız çocukların özgürce meslek seçebilmesi amacıyla Pursaklar’da belirlenen okullarda, “Benim Madam Curie’m” isimli bir proje başlatmaya hazırlanıyor. Proje kapsamında, kadınların bilim ve teknoloji alanında da çalışabilecekleri vurgulanacak.

Haberin Devamı

Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği, ilköğretim öğrencilerine yönelik “Benim Madam Curie’m” isimli bir proje başlatacak. Avrupa Birliği Merkezi Finans ve İhale Birimi ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteklediği projede Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Pursaklar’da belirlediği okullarda örnek bir çalışma yürütülecek. “Benim Madam Curie’m” projesi, kız çocukların meslek seçerken toplumsal cinsiyet rollerine uygun yönlendirmeler yerine, yetenekleri ve hayalleri doğrultusunda eğitime yönlenmelerini amaçlıyor. Uçan Süpürgeliler, kadınların yalnızca öğretmen, hemşire, avukat değil, bilim ve teknoloji alanında da çalışabileceğini, bunun için erkek egemen engellerin ortadan kalkması gerektiğini söylüyor.

BİLİM KADINLARI ROL MODEL OLACAK

“Benim Madam Curie’m” projesi kapsamında dört bilim kadınını anlatan dört animasyon film hazırlandı. Astrofizikçi Dilhan Eryurt, patolog Kamile Şevki Mutlu, kimyacı Remziye Hisar ve siyaset bilimci Nermin Abadan Unat’ın bilim dünyasına katkılarını ve kendi alanlarında var olabilmek için verdikleri mücadeleyi anlatan bu filmler Pursaklar’daki ilköğretim okullarında eğitim materyali olarak kullanılacak. “Kız çocuklarının ileride seçecekleri mesleklere eğilimlerini cinsiyet rolleri belirliyor” diyen Uçan Süpürge, bu dört bilim kadınının yaşamlarını, mesleklerinde ilerlemek için nasıl emek harcadıklarını anlatıyor.

Haberin Devamı

NEDEN ‘MADAM CURİE’?

Uçan Süpürge, bilim kadınlarının öncülerinden Polonyalı kimyager ve fizikçi Marie Curie’nin, “Yaşam hiçbirimiz için kolay değil. Bir şeyleri başarmak için, yetenekli olduğumuza inanarak buna ulaşmak için usanmadan çabalamalıyız” sözlerinden yola çıkarak projenin adını “Benim Madam Curie’m” olarak belirlendiğini açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!