Benim engelli arkadaşım var

Güncelleme Tarihi:

Benim engelli arkadaşım var
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2016 15:46

Benim engelli arkadaşım var

Haberin Devamı

 ERZURUM, (DHA)- Erzurum merkez Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen etkinliklerde gözlerine bant çektirdi. Engelli bir arkadaş edinen Ali Korkut, vatandaşları engelli arkadaş edinmeye davet etti.



Mecidiye İlköğretim Okulu ile Erzurum Özel Eğitim Uygulama Merkezinin düzenlediği etkinlikte 50 engelli çocukla bir araya gelen Belediye Başkanı Ali Korkut, onlarla oyun oynadı. Engelli öğrencilerin hazırladığı etkinlikleri izleyen Korkut, insanları daha duyarlı olmaya çağırdı.



Dünya Engelliler Günü nedeniyle öğrencilerle, çektirdiği resimlerin baskılı tişörtleriyle birer takım eşofman hediye eden Ali Korkut, şunları söyledi:



"Bugün için çağrı yapıyorum. Hepimiz çevremizde en az bir engelli arkadaş edinelim ve onunla sohbet edelim, hatırını soralım. Bir istatistik görmüştüm: Türkiye'de her 100 evden 5'inde engelli bir vatandaşımız varmış. Yapılan bazı özel araştırmalarda 80 milyonluk nüfusumuzda ortalama 1 milyon kişinin engelli olduğunu öğrendim. Dünya Engelliler Gününde arayıp halini hatırını soracağınız bir engelli dost, arkadaş olmalı. Gelin hepimiz bir engelli arkadaş edinelim. Benim çok arkadaşım var."



İlçe Milli Eğitim Müdürü Zinnur Şimşek, Mecidiye İlköğretim Okulu Müdürü Uğur Bingöl ile Erzurum Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Kasım Karaca, öğretmenlerin de katıldığı Mecidiye İlköğretim Okulu salonunda yapılan etkinlikte 50 engelli öğrenci tarafından hazırlanan çeşitli gösteriler yapıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!