Beni şaşırtan cinsellik soruları

Diyeceksiniz ki, bu zamanda hâlâ bunları bilmeyenler mi var, yoksa dalga mı geçiyorlar sizinle...

İşte ben de bu nedenle şaşırıyorum ve bocalıyorum... Gerçek mi diye... Ama öyle de samimi, öyle de gerçek, öyle de endişe içinde yazmışlar ki, yine de cevaplayayım dedim. Umarım yanılmamışımdır.

İlk geceden çok korkuyorum

Güzin Abla, ben nişanlıyım ve kısa bir süre sonra evleneceğim. Ama ilk geceden çok ama çok korkuyorum.
Acı çekmekten korkuyorum. Bunu anlatmaya utanıyorum, kimseyle de paylaşamıyorum. Kime sorabilirim ki... Zaten sana bu mektubu yazarken bile utanıyorum.
Evlendiğimiz zaman eşimden çekinmeyeceğimi düşünüyorum. Sadece ilk gece birleşme sırasında acı çekmek beni çok korkutuyor. Bu yüzden nişanlımdan da uzaklaşıyorum.
Keşke ilk gece ilişki yaşamasak ama onu da üzmek istemiyorum. Bana yardımcı olursanız, size minnettar kalırım. Vereceğiniz öğütleri dinleyeceğimden emin olabilirsiniz. şimdiden teşekkür ederim.
Rumuz: Bekliyorum

Sevgili kızım, evlenmeye hazırlanırken hiç mi eline bu konuda bir kitap alıp okumuyorsun? Hiç mi internetten bazı bilgilere ulaşamıyorsun? Hiç mi yakınlarınla bu konuyu konuşma imkanı bulamıyorsun?
ınan bu zamanda hâlâ bu tür endişe ve korkular yaşayan insanlar olması beni hem şaşırtıyor hem de kuşkulandırıyor.
Mektubunun samimiyetine inanarak sana önce cinsellik ve evlilikle ilgili ciddi, aklı başında, tanınmış uzmanların hazırladığı bazı kitapları okumanı tavsiye ediyorum.
Endişelerinin ne kadar boş olduğunu bu kitapları okuyup, daha iyi anlayacaksın.
Böyle gereksiz korkulara kapılırsan, ne ilk gece ne de bir başka gece eşinle birlikte olursun, böylece de evlilik hayatını mahvedersin.
ılişki sırasında yırtılacak zar, incecik, şeffaf, geçirgen bir zardır. Sandığın gibi etin etinden kopmayacak.
Eğer eşin sana sevgiyle, anlayışla yaklaşırsa, seni cinselliğe hazırlarsa, canın hiç yanmayacak. Hiç sıkıntı çekmeyeceksin ve mutlu olacaksın, inan bana...
Ama bu korku ve endişelerinden mutlaka sıyrılman şartıyla...

Hamile kalmış olabilir miyim

Merhaba Güzin Abla, son adetimin bittiği günden dokuz gün sonra erkek arkadaşımla tam olmasa da bir ilişki yaşadık. Bu, sürtünme sayılabilir. Sevgilim, kendini tutamadı ve orgazm oldu. Ama vajina ağzına gelip gelmediğinden emin olamadık.
İki dakika bile geçmeden duşa girip yıkandım. Hamile kalmaktan çok korktuğum için, 19 saat sonra, “ertesi gün hapı” denen ilacı aldım. İçtikten 10 dakika sonra prospektüsü okuyunca, iki tabletin de aynı anda içilmesi gerektiğini öğrenerek diğerini de içtim.
Şimdi çok korkuyorum. Çünkü her yerde farklı şeyler yazıyor ve bunlar kafamı karıştırıyor.
Bu arada benim hormon bozukluğum var. Polikistik over sendromu da görüldü bende. Sizce hamile olma ihtimalim var mı? Henüz hapın etkisiyle bir kanama başlamadı. Hap etkisini kaybetmiş olabilir mi? Ve kanama olursa, bu hamile olmadığım anlamına mı gelir?
Rumuz: G.İ.

Sevgili kızım, madem sevdiğin gençle yakınlaşıyorsun, neden önlem almıyorsunuz da böyle hayatının korkusunu yaşıyorsun?
Kaç yaşında olduğunu merak ettim. Sanırım eğitimli ve bilgili bir kızsın. Peki neden bu konuya gelince bu kadar cahilsin?
Doktorun sana polikistik over sendromunun; kadınlarda yumurtlama olmaması veya gecikmesi, buna bağlı olarak ortaya çıkan adet düzensizliği, tüylenme, kilo alma, gebe kalamama gibi belirtiler gösterdiğini söylemiş olmalı.
Ertesi gün hapını doktoruna sormadan, bilip bilmeden kullanman da hiç doğru değil. 10 dakika arayla aldığın hapın elbette ki etkisi normal seyredecektir. Kanama olduğu takdirde, yani adet gördüğün zaman hamile olmadığını anlayacaksın. Zaten bu anlattığın şekilde hamile kalman da pek mümkün değil.
Bu cevabım aynı zamanda, çok sevdiği erkek arkadaşıyla üç yıldır iç çamaşırı üzerinden yakınlaştıklarını söyleyen ve aynı şekilde “Böyle de hamile kalır mıyım?” diye soran “Zeyo” rumuzlu okurumu da aydınlatır umarım. Ayrıca o, “Hamile kalınca bende ne gibi değişiklilikler olur?” diye sormuş.
Hamileliğin ilk belirtisi, adet olamamaktır. Bu adet gecikmesi bir hafta uzarsa, bir test aracılığıyla kesin netice alınabilir. Ayrıca göğüslerde sertleşme, büyüme, uyku hali, çabuk yorulma, bel ağrısı, daha sonraki günlerde mide bulantısı, sık sık idrara çıkma gibi belirtiler de verir.
Yazarın Tüm Yazıları