Beni oğullarına yakıştıramıyorlar

Sevgili Güzin Ablacığım, ben uzun bir süreden beri bir gençle beraberim.

Birbirimizi çok seviyoruz ve evlenmeyi düşünüyoruz. Hatta kendi aramızda sözlendik bile. Benim ailem bu durumu kabullendi. Ama onun ailesi zengin ve tanınmış insanlar. O da ailenin tek oğlu; bu nedenle beni istemediler. Bana oğullarının peşini bırakmamı söylediler. Onu kendi istedikleri biriyle evlendireceklermiş. Bize hiçbir zaman rahat vermezlermiş. Asla birbirimize kavuşamazmışız. Bu sözler beni de yıktı. sevdiğim genci de. Ama sonuçta benim sevgimin ağır bastığını, olmazsa, ailesinden kopacağını söyledi. "Onlar beni silerse, ben de onları silerim" dedi. Annemle ve ailemle tanıştı, onlara da aynı şeyi söyledi. Benden asla vazgeçemeyeceğini anlattı onlara. Yine de sonumuz neye varır bilmiyorum. Bizimkiler ilerde ailesinden yana bir tavır alırsa, diye korkuyorlar. Babası son derece disiplinli bir adam, büyüklük taslayan, öfkeli biri... Annesi de pek kibirli. Bu durumda evlenirsek bize rahat vermezlerse, huzursuz ederlerse diye çok kokuyorum. Onu çok seviyorum ondan vazgeçmek istemiyorum ama yine de endişe içindeyim.

RUMUZ: VAZGEÇMEK ZOR

Sevgili kızım, bu aile istedikleri kadar zengin olsun, çocuklarının sevdiği kızı küçümseyip, böyle bir tavır aldıkları için utanmalı. Belki de yalnızca tek oğullarının seni sevdiğini hissettikleri için bu kadar karşı çıkıyorlardır. Söylediklerine bakarsan akıllarına koydukları bir kız var belli ki. Belki akrabalardan birinin kızı... Ya da kendilerine uygun buldukları biri. Onu kafalarına takmışlar anlaşılan. Oğullarını düşünecek değiller ya... Önemli olan onu baş göz etmek değil mi? "Ne olacak, nikáhta keramet vardır" deyip, istemediği, sevmediği bir kıza nikáh yapacaklar akılları sıra. Oğulları da mutsuz olacak, o kızcağız da... Ama onların istediği olmadı işte. Her şey yolunda demek... Aferin senin sevgiline... Tuttum onu.

O sert ve disiplinli babaya da katı anneye de karşı çıkabiliyor... "Onlar beni silerse, ben de onları silerim" diyebiliyor. Bu o kadar kolay değil elbette. Ben o ailenin de tek erkek evlatlarını silebileceklerine inanmıyorum tabii ama dediğin gibi siz onların rızası olmadan evlenince, biraz rahatsızlık verebilirler size... Sevdiğin gence inan ve güven. Ailen de size destek olursa, evlenirsiniz kızım... Onlar da senin gibi gencecik, tertemiz bir kızı sırf kendileri gibi zengin değil diye istemedikleriyle kalsınlar... Bir süre sonra kabul etmek zorunda olacaklar nasılsa... Hele hele bir de torun olunca... En katı aileler bile buna dayanamaz sanırım. İnşallah her şey dilediğin gibi olur, sevdiğinle birlikte mutluluğu yakalarısın ama sakın ha, gün olur evlenirseniz, ailesiyle barışırsan, kin güdüp onlara kötü davranmaya, saygısızlık etmeye kalkışma, eşini üzersin.

Sevgiyle ilgili yazdıklarınız beni çok etkiledi

Sevgili Güzin Ablacığım, bu yazıyı size olan sevgimi ve şükran duygularımı belirtmek için yazıyorum. Bir yazınızda okurunuza söyledikleriniz ve onun yazdıkları beni çok etkiledi. Bu yazıda sevgiden söz ediyordunuz. Çünkü ortada bir gerçek var. Önce yola kendimizi sevmekle başlamalıyız. Aslında sevgi üstüne yazılacak, söylenecek çok şey var. Haklısınız siz yazılarınızla bu yüce duyguyu bizlerle paylaşıyorsunuz. Zaten sizin her satırınız sevginin birer kanıtıdır bana göre.

İnsanlar ellerindeki değerleri bilmeliler. En değerlisi yasadığımız ve nefes aldığımız her gündür. Hayatta bazı şeyleri oluruna bırakmak, zamanla her şeyin düzeleceğine inanmak gerekir. Eğer inancımızı yitirip, kendimizi yargılamaya başlarsak hiçbir şeyde başarılı olamayız. Biliyorum şu anda sizin yerinize Güzin Ablalık yapıyorum ama ne yapayım, konu sevgi olunca, duygularımı sizinle ve okurlarınızla paylaşmak istedim.

RUMUZ: DOKTOR

Sevgili okurum, mektubunuz beni çok mutlu etti. Evet, her zaman sevgiyle ilgili bir şeyler yazmaktan hoşlanıyorum. Sevgiyi hálá değerini bilerek yaşayanları gördükçe mutlu oluyorum. Günümüzün yüzeysel aşklarına ve paranın saltanatına rağmen, manevi değerlerin de yok olmayacağına dair umudumu kaybetmek istemiyorum.

Kendimizi sevmekten başlayıp, sevgiyi her yönüyle, ailemizi, çevremizi, doğayı, severek yaşamalıyız. Zaten yaşamın tek amacı sevgi değil mi?

SELÜLİT

sorunu olan okurlarınız için


Sevgili Güzin Abla, birçok konuda okurlarınızı aydınlattığınızı görüyoruz. Geçenlerde "Benim de ünlüler gibi selülit sorunum var" başlıklı bir yazınız yayınlandı. Uzmanlık alanım olan bu konuda size ve okurlarınıza bilgi vermek istedim. Gerçekten de son zamanlarda selülit konusu pek gündemde... Bu nedenle o okurunuza verdiğiniz cevaba izin verirseniz, bir şeyler eklemek istedim.

Günümüzde hanımları çok rahatsız eden selülit aslında biraz sabırlı bir tedavi yöntemi ile giderilebilecek bir sorundur. Her geçen gün ilerlemekte olan tıp alanında yeni yöntemler kazanılıyor.

Başlangıç halindeki selülitler için yüzeysel uygulamalar (masaj, ve krem gibi) yeterlidir.

Orta ve ileri derecede selülitler için girişimsel işlemlere gerek vardır.

Derialtındaki yağ hücrelerini küçültmek ve sıkışmış toksinleri atmak için değişik yöntemler kullanılmaktadır. Derinlemesine masaj, yağları parçalayan ilaçların enjeksiyonu, yağ dokunun ısıtılması en sık kullanılan yöntemlerdir.

Son zamanlarda Radyofrekans sistemleri etkin bir seçenek olarak uygulamaya girmiştir.

Radyofrekans dalgaları, üst ve alt yağ dokuyu ısıtarak ve gererek, selülit tedavisinde kısa sürede olumlu sonuçlar sağlayabilmektedir. Daha geniş bilgi için www.lazerdermatoloji.com veya ethem.mercan@gmail.com’a başvurulabilir.

DR. ETHEM MERCAN

Sevgili Doktor Ethem bey, ilginize ve gerek beni, gerekse okurlarımı ilgilendiren bu konudaki açıklamalarınıza sonsuz teşekkürler. Gerçekten de selülit giderek gencecik hanımların bile kabusu durumunda. Bu nedenle erkenden, sözünü ettiğiniz bu tedavi yöntemlerine başvurmaları uygun olur sanırım.
Yazarın Tüm Yazıları