Beni istemeye gelmedi

Sevgili Güzin abla, akrabadan bir genç birkaç ay önce beni istemeye geleceklerini söylemişti. Ancak ben ona biraz düşünmek istediğimi söyledim. Biraz da soğuk davrandım.

Böylece aradan zaman geçti. Ondan ses seda çıkmadı. Şimdi de duyduğuma göre, artık evlenmekten vazgeçmiş. Oysa onu sevmiştim. Şimdi de görüşecek hiç zamanım yok. Aile baskısı nedeniyle bir yerlere gidemiyorum. Onunla konuşmak istiyorum ama cesaret edemiyorum. Bakışlarından beni beğendiğini hissetmiştim. Ailem bana pek güvenmiyor. Çünkü daha önce bir erkek arkadaşım olmuştu. Bunu öğrendiler, o andan itibaren bana güven duymamaya başladılar. Ben şu anda 18 yaşındayım. Ama onu tanıdıktan sonra düşüncelerim ve hayatım değişti. Ne yapsam da onu kazansam? Bu arada uzaktan akraba oluyoruz ve kızkardeşi nişanlanıyormuş. Acaba arasam da tebrik etsem mi, beni yanlış anlar mı?

Rumuz: Samsun'dan Aşkın Gözyaşları



KIZIM
neden yanlış anlasın, tam tersi bana kalırsa aramazsan ayıp olur. Hem onun akrabanız olduğunu

söylüyorsun, üstelik tanışmış, konuşmuşsunuz. Seni istemeye gelmiş. Kardeşinin nişanlandığını duyunca, araman kadar doğal bir şey olamaz. Belki de aramanı bekliyordur. Bu gencin, önce seni istediğini, ama sonra evlenmek istemediğini söylüyorsun. Sanırım senin de belirttiğin gibi ona soğuk davranman, ‘‘düşüneyim’’ diye ağız yapman anlaşılan onun gururunu kırmış. Bu yüzden belki sana böyle bir haber ulaştırmak istemiş. Kızım, genç bir erkek kırılgandır. Sen nasıl kendi gururunu düşünüyorsan, o da gurur meselesi yapabilir. Bana kalırsa bir an önce onunla görüşmeye çalış. Bunda utanılacak bir şey yok. Onunla görüşebilirsen, ona yakın davran. Dostça davranıp, bir daha görüşemediğiniz için üzüldüğünü söyleye. Madem onu sevmişsin, tecrübesizliğinden olsa gerek, onu kırmışsın, şimdi sen ona yaklaşmalısın.
Yazarın Tüm Yazıları