'Beni buraya öldürmek için getirdi' iddiası tutuklattı

Güncelleme Tarihi:

Beni buraya öldürmek için getirdi iddiası tutuklattı
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2016 12:00

ANTALYA’da oto kiralama işi yapan Erkan B. ile birlikte yaşadığı Ramella Y. boş bir arsaya park edilen araçta tartışırken polis kimlik kontrolü yaptı. Polis ekibi gideceği sırada Ramella Y.’nin "Beni buraya öldürmek için getirdi" demesi üzerine gözaltına alınan Erkan B. tutuklandı.

Haberin Devamı

Antalya’da eşinden boşanan 38 yaşındaki Erkan B., üç yıl önce Azerbaycan vatandaşı 32 yaşındaki Ramella Y. ile yaşamaya başladı. Erkan B. geçen yıl uyuşturucuyla ilgili bir dava nedeniyle tutuklandı. Erkan B.’den hamile kalan Ramella Y., doğum yapıp kendisine yeni bir hayat kurdu. Ramella Y., iddiaya göre çocuğunun babasını cezaevinde ziyaret etmedi. Geçen ocak ayında tahliye olan Erkan B., evine gittiği Ramella Y. ile kavga etti. Ramella Y. daha sonra bir başka yere taşındı.

Geçen 16 Şubat günü bir araya gelen ikili, Erkan B.’nin kullandığı araçla Batı Çevre Yolu’nun geçtiği boş bir arsaya gitti. Yoldan geçen polis ekibi, boş arsaya park edilen araçtan şüphelendi. Araçtakilerin kimlik kontrolünü yapıp GBT’sini sorgulayan polisler ayrılacağı sırada Ramella Y., "Erkan B. buraya beni öldürmek için getirdi. Silahı da arabanın koltuğunun altında" dedi. Ramella Y.’nin söylediği yerde bir tabanca bulan polisler, Erkan B.’yi gözaltına aldı.

Ramella Y. polisteki ifadesinde Erkan B.’nin tahliye olduktan sonra kendisine şiddet uyguladığını iddia ederek, "Erkan, 'neden cezaevinde ziyaretime gelmedin, para yatırmadın. Seni öldüreceğim' diyerek tehdit ediyordu. Tabancayı kafama dayayıp 'Şehadet getir seni öldüreceğim' dedi. Bu sırada bölgede devriye olarak görev yapan polis ekibi geldi" dedi. Nöbetçi mahkemece tutuklanan Erkan B. hakkında Antalya 11’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Erkan B., duruşmada suçlamaları kabul etmedi. Erkan B., "9 ay önce ilgim olmayan bir suçtan dolayı cezaevine girdim. Cezaevindeyken eşim doğum yaptı. Tahliye olup eve gittiğimde eşimin psikolojisinin bozuk olduğunu gördüm. Her yere borç yapmıştı. Olay günü eşim beni aradı. 'Borçlardan dolayı kaçtım' dedi. Kendisiyle buluştuk, arabada tartıştık. İnsan eşine, çocuğunun annesine silah çeker mi. O silah 1 yıldır koltuğun altında duruyor" dedi.

SES KAYITLARINI DİNLETTİ

Erkan B.’nin avukatı Aysun Songur da olay öncesi ikili arasındaki telefon görüşme ses kayıtlarını mahkemede dinletti. Bunu dosyaya delil olarak sunacaklarını aktaran Songur, müvekkilinin suçsuz olduğunu belirterek tahliyesini istedi.

Mahkeme, sanığın tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verip duruşmayı erteledi. (Mustafa KOZAK/ANTALYA - DHA) 


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!