Beni Beşiktaş'tan menajerim koparttı

Güncelleme Tarihi:

Beni Beşiktaştan menajerim koparttı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2013 01:18

Kayserisporlu Bobo siyah beyazlılara neden veda ettiğini anlattı.Brezilyalı, “Beşiktaş tarihinde en golcü yabancısıyım. Fakat menajerim kulüpten astronomik imza parası iste-yince ben de Cruzeiro’ya döndüm” dedi.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ formasıyla taraftarlarının gönlünde taht kuran Kayserispor’un tecrübeli golcüsü Bobo siyah beyazlı takımdan ayrılmasının nedeninin menajerinin aç gözlülüğü olduğunu söyledi.
2005 yılında kiralık olarak geldiği Beşiktaş’a ve Türkiye’ye aşık olduğunu belirten Bobo “Beşiktaş futbol tarihinde en golcü oyuncuyum. Fakat menajerim kulüpten astronomik imza parası istedi. Ben de Cruzeiro’ya döndüm. Menajerimle anlaşmam bitti. Boştaydım. Brezilya’dan telefon açtım eski kulübüm Beşiktaş’a. Sportif direktör Semih Usta ile görüştüm. Birkaç gün sonra arayacağını belirterek forvete ihtiyaçları olmadığını söyledi. Ben Beşiktaş’tan yönetimin takdir edeceği paraya oynayacağımı söyledim. Kabul etmediler. Çok üzüldüm” diye konuştu.

‘KAYSERİSPOR GİBİSİ YOK’

Haberin Devamı

KURUMSAL yapısıyla takımının Türkiye’de eşi benzeri olmadığına vurgu yapan Brezilyalı golcü “Kayserispor Türkiye’nin Dordmund’u. Hem kulüp hemde kurumsallaşma açısından inanılmaz bir kulüp. Tek eksiğimiz taraftar coşkusu. Bu yıl o açığı kapatacağız. Avrupa’da böyle bir kulüp yoktur.
Başkan Recep Mamur’un ve yöneticilerin yüzünü bir gün görmedik. Herkes kendi işini yapıyor. Menajerimiz Süleyman Hurma ile konuşup anlaştık. Mükemmel insan. Menajer bir futbolcunun tüm sorunları ile uğraşır mı. Kafamızda sorun bırakmıyor. Kayseri’ye gelmemde büyük etkisi oldu” ifadelerini kullandı.

‘TÜRKİYE ALT TAKIMLARI ÖNEMSEMİYOR’

TÜRKİYE Milli Takımı ve Türk futbolunda en önemli eksiğin altyapılardaki yetersizlik olduğunu söyleyen Bobo genç oyuncuların keşfinin önemini şu sözlerle anlattı: “Türkiye’de futbolcular alt yapıdan yetişmeli. Ben Brezilya Milli Takımı’nda U-21’de oynarken keşfedildim. Menajerler o zaman peşime düştü. Messi’li Arjantin’e karşı oynadım. Bizim dönemin U-20 takımı oyuncuları bugün dünyanın çeşitli ülkelerinde top koşturuyor. Türkiye’de ise U-20 oyuncularına Brezilya’dakiler kadar iyi yaklaşılmıyor.
Türkiye’de kaliteli yabancı oyuncular var. Türkiye’deki futbol sistemli olması halinde Brezilya’nın rakibidir. Teknik ve hırs var ama sistemde olmalı.”

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55ea3feff018fbb8f873ef23

Hocamız bizim için büyük şans

BREZİLYALI oyuncu Bobo, teknik direktörü Prosinecki’ye övgüler yağdırdı. “Bugüne kadar çalıştığım teknik adamlar içinde en iyisi” diyen Bobo sözlerini şöyle sürdürdü: “Her şeyden önce adaletli. Takım kötü oynadığında sorumluluğunu üstlenen önemli bir hoca. Futbolculuğunda olduğu gibi teknik adamlığı mükemmel. Hırslı ve kaybetmeyi hazmedemiyor. Kayserispor’da genç futbolcuların yetişmesinde önemli rol oynuyor. Prosenicki Türkiye için büyük şans.”

En iyisi Burak Yılmaz

‘Burak çok iyi bir takımda oynadığı için çok iyi bir golcü’

”TÜRKİYE’de şu anda Burak Yılmaz çok iyi takımda olduğu için çok iyi golcü. Fakat Semih Şentürk’ü unutmamak gerek. İstatistiklere bakın kritik maçlarda takımın kurtarıcısı olmasına rağmen kulübeden kurtulamamıştır. Semih Şentürk’e çok üzülüyorum. Raul gibi stili var.
Beşiktaş tarihinde Pancu’dan sonra kaleye geçen yabancı futbolcuyum. 20 Kasım 2007’de deplasmanda Trabzonspor karşısında 2-0 mağlubiyetten 2-2 beraberliği yakaladık.

Haberin Devamı

100 dakika gibi geldi

72’nci dakikada attığım gol ile 3-2 kazandık. Rüştü kırmızı kart gördü 10 dakika kalede kaldım. Forvet oynamak kalede durmaktan daha zor. Andrenalinim yükseldi. 10 dakika bana 100 dakika gibi geldi.

Siyah beyazlıların en golcü yabancısı

TAKIM MAÇ GOL ASİST

Beşiktaş  195  79  28
Kayseri  31  18  5
Cruzeiro  6  1  1

Kuru pilavın hastasıyız

İstanbul Boğazı’nı çok sevdiğini belirten Bobo, Türk yemeklerine hayran olduğunu söyledi.

8 yılı aşkın süredir Türkiye’de yaşayan Bobo, Türk Kültürü’nü ve yemeklerini ne kadar sevdiğini şu sözlerle anlattı...
“İstanbul’da boğaza hayranım. Eşim ve çocuklarımızla Türk yemeklerine alıştık. En sevdiğimiz yemek kuru fasulye ve pilav. Çubuklu’da Balıkçı Abdullah, Göztepe’de Rossopomodoro vazgeçemediklerimden. Vogue et tercihimiz. Kayseri’de ise Erciyes’i herkesin görmesini isterim. Kış turizminde dünyada bir tane. Brezilya’dan tüm dostlarım kayağa Kayseri’ye geldiler.”

Haberin Devamı

F.Bahçe’ye ne oldu anlamadım

BU sezon bütün takımlar eşit oynadı. Kimsenin kimseye büyüklüğü olmadı. Küme düşecek takımlar son hafta belli oldu. Fenerbahçe çok iyi takımdı ama ne oldu anlamadım. Galatasaray ezici bir üstünlükle şampiyon oldu.

Fener’e gol atmak çok kolay

“EN kolay gollerimi Fenerbahçe’ye attım. Daha doğrusu Türkiye Ligi’nde gol atmak zor değil. Yeterki orta saha ve defansif bölgeniz güçlü olsun. Beni en çok orta sahadan yapılan asistler rahatlatıyor.”

Ronaldo’nun gençliği gibiyim

“KENDİMİ şu an şişko olan Ronaldo’nun gençliğine benzetiyorum. Dünyaya Ronaldo gibi oyuncu gelmedi. R.Madrid’deki Ronaldo’nun onun gibi olması için çok çalışması gerekir.”

Haberin Devamı

Yılmaz Morgül’ü seviyoruz

EŞİM ve ailece en sevdiğimiz sanatçı Serdar Ortaç, eşim Yılmaz Morgül’ü çok seviyor. Çünkü Türkçe’yi onun şarkılarını dinleyerek çözdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!