Beni beğenmeyenler Terry'ye baksın

Güncelleme Tarihi:

Beni beğenmeyenler Terryye baksın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2010 00:00

“Günümüz futbolunda Servet Çetin gibi defans oyuncuları revaçta. Ben topu oyuna sokamıyorsam; John Terry bu konuda benden daha mı iyi? Ferdinand, Carvalho, Pepe ne yapıyor? Topu iyi oyuna sokan birini arıyorlarsa, bir tane 10 numara alıp defansa koysunlar o zaman.

ASLINDA bu geç kalınmış bir röportaj oldu... Servet Çetin ile sezon içinde konuşmayı planlıyorduk. Öyle ya herkes gibi biz de merak ediyorduk, “Servet gibi bir futbolcu Galatasaray’da nasıl yedek kalır?” diye. Kısmet bugüne imiş. Frank Rijkaard ile yıldızı bir türlü barışmayan Servet’i, Bodrum Bitez’deki tatilinde yakaladık. Hiç lafı dolandırmadan, “Ben aklımıza gelen her şeyi soracağım, sen de cevaplayacaksın, ona göre!” diye baştan şart koştum. Servet, samimi bir gülümsemeyle, “Peki, öyle olsun” dedi ve röportajımız başladı. Buyurun...

· Rijkaard devre arasında yönetime verdiği raporda, “Topu oyuna iyi sokan bir stoper istiyorum. Servet bunu yapamıyor” demişti. Ne düşünüyorsun?
Ben kesinlikle katılmıyorum. Günümüz futbolunda Servet Çetin gibi defans oyuncuları revaçta. Peki, ben topu oyuna sokamıyorsam; John Terry benden daha mı iyi topu oyuna sokuyor? Terry ne yapıyor? Dünyanın en iyi defans oyuncusu diyorlar. Ne yapıyor, topu oyuna mı sokuyor, iki üç adam geçip gol pası, ara pası falan mı veriyor? Ferdinand, Carvalho, Pepe topu oyuna çok mu iyi sokuyorlar? Onlar ne yapıyor? Topu iyi oyuna sokan birini arıyorlarsa, “10 numara” oynayan bir futbolcu alıp, defansa koysunlar o zaman.

· Peki, bu konuyu hiç Rijkaard’la konuştun mu?
Hayır, ben asla hiçbir hoca ile konuşmam... Bunu kişiliğime yakıştıramıyorum. Ben sanki onlara muhtaçmışım gibi gidip onlarla konuşmaya gerek yok. Ben çalışırım; ister oynatırlar, ister oynatmazlar.

· Bir özeleştiri yapmanı istiyorum; Servet Çetin’in olumlu ve olumsuz yönleri nedir?
Kesinlikle kimse dört dörtlük değil. Ama, ben şunu söylüyorum; bana güvenildiği zaman ben kendimi aşarım. Eksik yanlarım vardır ama şimdi kalkıp söyleyemem.

· Hırslı olduğunu ve takımda yedek kaldığın zaman ekstra antrenmanlar yaptığını duyuyorum. Bundan bahseder misin?
Ben zaten Florya’da kalıyorum. Bazen bu hırsımdan dolayı kendime zarar verip sakatlandığım oldu. Fenerbahçe’de bunları yaşadım. Gece 12’de ışıkları açtırıp çalışırım. Çünkü başka türlü deşarj olamıyorum. Stresimi atamıyorum. Bende acaba ne eksik var diye hırs yapıp çalışıyorum. Kulüpte kaldığım için kimse görmesin diye geç saatlerde antrenman yapıyorum...

Leo Franco’ya yanlış yapıldı

· Leo Franco’nun Fenerbahçe maçında yediği hatalı golden sonra hiç oynatılmamasını nasıl değerlendiriyorsun?

Bir futbolcunun bir maçla yok edilmemesi gerekiyor. Yarın bir gün aynı hatayı ben de, içimizden başka biri de yapabilir. O zaman forvetler her gol kaçırdığında onları da yiyelim! Futbolcuyu bir maçta silmek bir tek bizim ülkemizde var zaten.

Şükür ve Şaş gibi ağır abiler her takıma lazım

· Bir dönem Galatasaray’da ‘abi’ faktörü vardı. Artık böyle olmadığı söyleniyor. Doğru mu?

Tabii ki! Takımda yaşı büyük oyuncu fazla kalmadı. Bir tek Ayhan abi var. O da sakin bir insan. Çok fazla etliye sütlüye karışan biri değil. Özellikle Hakan Şükür, Hasan Şaş gibi sözü geçen, ağırlığı olan abiler her takımda olmalı.

Adım ‘El Servet’ olsaydı görün bakın neler olurdu

· Türkiye’nin değerlerine pek sahip çıkmadığını düşünüyor musun?

Kesinlikle... Ne yöneticisi, ne taraftarı... Kimse sahip çıkmıyor.

· Arda Turan, “Pasaportum farklı olsaydı çok farklı yerde olurdum” dedi. Haklı mı?
Kesinlikle haklı. Ben şu anda bile iyi kulüplerden teklif alıyorsam; ismim ‘El Servet’ ya da ‘Servetinho’ falan olsa görün bakın neler olurdu! Türk vatandaşı olmaktan gurur duyuyoruz ama maalesef yurt dışında bu konu gerçekten problem yaratıyor. Bu problem olmasaydı Türkiye’de birçok oyuncu Avrupa’nın en kral yerlerinde oynardı. Görüyorsunuz Afrikalılar, Çekler, Slovaklar nerelerde oynuyorlar...

Kadıköy’de bir gol yiyince “Yine gitti maç” deniyor

· Sen Fenerbahçe’de de oynadın; Galatasaray, Kadıköy’de niye kazanamıyor?

İnsanlar baskı yapıyor ve biz futbolcular bundan etkileniyoruz. Mesela Kadıköy’de bir gol yiyoruz ‘Allah yine gitti maç’ diye bir düşünce oluşuyor insanlarda. İşte bunun olmaması lazım. Çok iyi futbol oynuyoruz ama golleri bulamıyoruz. Alın işte Ali Sami Yen’deki son maçta pozisyonları bulan bizdik ama kazanan Fenerbahçe oldu.

· Florya ile Samandıra arasında ne gibi farklar var?
Ben ekmek yediğim yer hakkında kötü konuşmam. Ama şunu söyleyeyim; Florya’da bir aile ortamı var. Eşiniz dostunuz geldiği zaman onu rahatça ağırlayabiliyorsunuz. Fenerbahçe’de ise kamp tesislerinin de şehir dışında olması soğuk bir hava yaratıyor.

Tövbe Allah aşkına, ne nişanlısı ya!

· Evliliği düşünüyor musun?

Düşünüyorum ama zor gibi gözüküyor.

· Alman güzeli Alessandra Alores ile nişanlandığın söyleniyor...
Tövbe Allah aşkına, ne nişanlısı ya! O benim arkadaşım. Ben hayatımda hiç nişanlanmadım. Alessandra 6 senelik arkadaşım. Devamlı görüşürdük, İstanbul’a gelirdi. Ama böyle haberlerden dolayı artık görüşemiyorum.

Başkan diyorsa doğrudur!

· Adnan Polat, “Türkiye’de anti futbol oynanıyor” diyor. Haklı mı?

Başkan diyorsa doğrudur (gülüşmeler).

· Kalli, Skibbe ve Rijkaard ile çalıştın; Alman ekolü mü, Hollanda mı?
Bana Alman ekolü uyuyor...

· Bir futbolcunun hocası ile anlaşamaması onu nasıl etkiler?
Çok kötü etkiler. Hoca öğrencisine güvenmiyorsa, ondan bir şey alamaz.

· Türkiye’de en beğendiğin golcü?
Gökhan Ünal.

· Bursaspor’un şampiyonluğu için ne düşünüyorsun?
Kendileriyle gurur duysunlar.

Rijkaard yedek bırakınca G.Saray kaybetti

· Rijkaard “Kal” dese kalır mısın Galatasaray’da?

Şu var; ben yurt dışına gitmek istiyorum. Galatasaray’la 2 yıllık sözleşmem var. Beni isteyen kulüpler de var. Fakat, önce bonservis ücretimi ödemeleri gerekiyor. Ayrıca Galatasaray’dan aldığımın fazlasını vermeliler. Ama transferin gerçekleşmesi için kulübün bana bonservis konusunda yardımcı olması gerekiyor. Geçen yıl Marsilya ile 8.5 milyon Euro gibi bir rakama anlaşılmıştı, şimdi onun bayağı altına düşmeleri gerekiyor.

· Bursaspor ve Rus kulüplerinin talip olduğu doğru mu?
Dediğim gibi, ilk tercihim yurt dışı. Ama Ertuğrul Sağlam gibi kaliteli ve düzgün bir teknik direktörle çalışmayı herkes ister. “Gel oyna” derse onu kırmam.

· Geçen yıl 8.5 milyon Euro olan Servet’in değeri, yedek kalınca çok düştü mü?
Kesinlikle düştü. Sonuçta bu benim değil kulübün kaybı oldu. Son 4-5 hafta o sorunları yaşamamış olsam kesinlikle daha yüksek bonservis bedeli verirlerdi.

· Galatasaray’da, “Seni istemiyoruz” diyen oldu mu?
Hayır. Kesinlikle...

Rijkaard’a türkü dinletsem anında Türkiye’yi terk eder!

· Türkü tutkunu olduğun herkesçe biliniyor. Rijkaard da müzikle çok ilgili. Hatta Barcelona’da iken takım otobüsünde maçlara giderken futbolculara müzik dinletirdi. Kendisine hiç türkü dinlettin mi?

(Kahkahalarla gülüyor) Dinletsem anında bayılır zaten.
Hatta Türkiye’yi terk eder!

Fener’in durumu bizim başarısızlığımızı örttü

· Fenerbahçe, 2006’daki Denizli faciasının bir benzerini Trabzon maçında yaşadı. Denizli’de sen de vardın. Bir futbolcu şampiyonluğu kılpayı kaçırdığı o an ne hisseder?

Fenerbahçeliler’in ne hissettiklerini biliyorum. Onları çok iyi anlıyorum. Fenerbahçeliler için milli takım kampı bu yönden iyi oldu. Orada rahatladılar. Denizli’de mesela şoke olduk, soyunma odasına girdik ve duş bile alamadık. Gerçek mi doğru mu şaşırdık. Kötü bir duygu. Kolay kolay kimse anlayamaz. Galatasararaylı futbolcular olarak bizler Fenerbahçe’nin şampiyonluğu kaybetmesine tabii ki çok sevindik. Onların böyle olması bizim başarısızlığımızı örtmüş oldu. Bizim ülkemizde böyle ne yazık ki.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!