Bengü'nün yeni şarkısı 'Hodri Meydan': Aşk ölümse vız gelir

Güncelleme Tarihi:

Bengünün yeni şarkısı Hodri Meydan: Aşk ölümse vız gelir
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2016 10:13

‘Hodri Meydan’ kendini kırmadan dökmeden, itmeden kakmadan dinletebilen bir şarkı olmuş.

Haberin Devamı

Genç kuşağın çok sevdiği isimlerin başında geliyor Bengü. Rakiplerinin (çoğunun) aksine iyi bir sese sahip, iyi de şarkı söylüyor. Gerçi Serdar Ortaç ile ortak çalışmalar onu yıldız katına çıkardı ama o şarkılar aynı zamanda, bir kesim insanın kendisine uzak durmasına da sebep oldu. Fazlasıyla basit kalıyorlardı. Onun sesiyle bir parça dinlenebilir hale geliyorlardı gelmesine ama Serdar Ortaç bu; yaptığı (hemen hemen) her şey, ne zaman, ne kadar ciddiye alınabil(ir)di ki?

 

Bengünün yeni şarkısı Hodri Meydan: Aşk ölümse vız gelir



Yeni şarkısı ‘Hodri Meydan’, Deniz Erten ve Toylan Kaya’nın ortak bir şarkısı. Düzenleme ise Erdem Kınay’ın. Bengü, Kınay’ın ‘Proje 2’ albümünün de konuk vokalistlerinden biriydi ve ikilinin elektriği birbirlerini iten değil, çeken cinstendi.

 

Haberin Devamı



‘Hodri Meydan’da da aynı durum var. Günümüz pop’unu, elinden geldiği kadar dans müziğinin içine çekmeye niyetlidir Kınay; ama pop’u kurutmadan ya da imha etmeden yapar bunu. Deniz Erten’in şarkı sözleri yer yer (mesela, “Dönmedim, kadere gidiyorum, tek hesabım Allah’a” gibi) Ortaç’a paralel seyretmiyor değil ama genel olarak melodiyle tutarlı. Anlatılan ayrılık hikâyesinin ihtiyacı olan enerji (ya da gerilim) de düzenleme ile zerk edilmiş şarkının altına, hem de boydan boya.

 

Bengünün yeni şarkısı Hodri Meydan: Aşk ölümse vız gelir

Hodri Meydan, Bengü, BNG, DMC / 5 üzerinden 3 yıldız 

Pop bu zamanlarda mutlaka böyle bir kılık kuşanmak zorundaysa eğer, hiç olmazsa Bengü ve arkadaşlarının kuşandığı gibi olsun. Kırmadan dökmeden, itmeden kakmadan kendini dinletebilen bir şarkı olmuş ‘Hodri Meydan’.

 

BU ESKİ ŞARKILARIN HERKESE FAYDASI VAR
Bir Sevgi İstiyorum, Coşkun Demir, artvizyon, Ütopya/ 5 üzerinden 4 yıldız 

Haberin Devamı

Güçlü seslerimizden, iyi yorumcularımızdan Coşkun Demir, bir Türk müziği albümüyle geri döndü. ‘Bir Sevgi İstiyorum’, hem repertuvar hem de şarkılara biçilmiş yeni kılıklar nedeniyle çok iyi bir albüm.

Bengünün yeni şarkısı Hodri Meydan: Aşk ölümse vız gelir



Repertuvar Türk müziğinin en popüler şarkılarından oluşuyor; 60 ve 70’lere damga vurmuş ve o kuşağın hep bir ağızdan söyleyebildiği şarkılardan... ‘İnleyen Nağmeler’, ‘Bir Sevgi İstiyorum’, ‘Gizli Aşk Bu’, ‘Seninle Bir Sonbahar’ gibi şarkılar başta, repertuvarın tamamı Demir ve ekibinin yapmak istediklerine uygun olarak seçilmiş. Türk müziğine yeni bir ses, taze bir nefes vermiş Demir ve arkadaşları. Müziğimizin geçmişini yeni kuşaklara aktarmak isteyenlerin başvurmaları gereken yolun doğrusu da bu. Değiştirilmemiş, dönüştürülmemiş eski şarkıların kimseye faydası olmaz, şarkıların kendisine bile.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!