Benetton'un yeni yüzleri

Güncelleme Tarihi:

Benettonun yeni yüzleri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 1997 00:00

Haberin Devamı

Önümüzdeki sonbahar aylarında dünyanın çeşitli meydan ve sokaklarını Benetton'un yeni yüzleri süsleyecek. Hepsi, beyaz, sarı, siyah ırktan 200 gencin yüzleri.

Floransa'da geçtiğimiz hafta açılan sergide yer alan 200 gencin portreleri fotografcı ve reklam kampanyalarıyla Benetton'a damgasını atan Oliviero Toscani'nin eseri. ‘‘Güzelliği hiç kimsenin aklına gelmeyen yerlerde buldum'' diyen Toscani'nin yüzleri bir anlamda geleceğin ve umudun anahtarı. Her ulustan genç kızların ve erkeklerin yüzleri, ırkçılığın özellikle Avrupa'da yeniden hortlamaya yüz tuttuğu günümüzde, çeşitliliğin, farklılığın güzelliğini ortaya koyuyor. Floransa'nın tarihi Leopolda İstasyonu'nde sergilenen değişik renkli yüzlerin uyumu, önyargılara karşın insanlar arasında iletişimin daima varolabileceğini kanıtlıyor. Benetton'un Yüzler Kampanyası'nın dışında gençlere yönelik diğer bir projesi de Venedik yakınlarında kurduğu Tasarım Okulu Fabrica. Türk gençleri de dahil olmak üzere tüm gençlere açık olan Fabrica bir tür yaratıcılık merkezi. Tasarım Okuluna her hangi bir dalda yaratıcılıklarını geliştirmek isteyen yetenekli gençler kabul ediliyor. Fabrica'da yılda üç ay kalabilen öğrencilere yatacak yer temin ediliyor, ulaşım masrafları karşılanıyor ve burslar veriliyor.

Japon mimar Tadao Ando tarafından restore edilen bu 17.yüzyıl villasında fotografcılık, dizayn, grafik, müzik, resim stüdyoları var. Geçtiğimiz yıl da ırkçılıkla ilgili uluslararası bir konferansı ağırlayan Fabrica'da öğrenciler halen FAO (Dünya Gıda Örgütü) ile ilgili bir proje üzerinde çalışıyorlar. Fabrica'nın fikir babası Oliviero Toscani, ‘‘Kapımız herkese açık, yeter ki bize başvuranlar ne yapmak istediklerini bilsinler. Herşey olabilir. Burası bir laboratuvar gibi. Türk gençlerini de bekliyoruz'' diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!