Bencan: İşverenler istihdam seferberliğini çıkarları için kullanıyor

Güncelleme Tarihi:

Bencan: İşverenler istihdam seferberliğini çıkarları için kullanıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2017 13:04

Bencan: İşverenler istihdam seferberliğini çıkarları için kullanıyor

Haberin Devamı

Ahmet SOYDOĞAN/GAZİANTEP, (DHA) - DİSK Tekstil Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Nihat Bencan, istihdam seferberliğinin işverenler tarafından çıkarları için kullanıldığını öne sürdü.

Nihat Bencan, istihdam seferberliği politikasını işverenlerin kendi çıkarları için kullandıkları, bu yüzden işçilere haklarını anlatan bir kitapçık hazırladıklarını söyledi. Ülkede genç nüfusun yüzde 25'inin işsiz olduğunu ve bunun önemli bir sorun olduğunu dile getiren Bencan, şöyle dedi:

"TUİK'in yapmış olduğu açıklamalara bakacak olursak 14-25 yaş arası yüzde 25 gibi bir genç kitlenin işsiz olması çok önemli bir sorunun kapımızda olduğunu göstermektedir. Son 18 yılın en büyük işsizlik rakamlarının oluştuğu günümüzde, hükümetin istihdam seferberliği ilan etmesi çok doğru bir tedbirdir. Bu uygulama işsizlik rakamlarını aşağı çekmek için iyi bir yöntem, fakat bu uygulamayı işverenler kurnazca kendi çıkarı için kullanmaktadır. Özellikle Organize Sanayi Bölgesindeki işletmeler, mevcut işçilerden bir kısmını işten çıkartarak yerine İşkur'dan devlet destekli işçi almakta ve istihdam seferberliğine katkı yaptığı söylemektedir. Bu yüzden sendika olarak işten çıkarılan işçiler için temel haklarının anlatıldığı bir kitapçık hazırladık. Bu kitapçık çalışanların haklarının korunması için önemli bir kaynak olacaktır."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!