#BenBelediyeBaşkanıOlsam

Haberin Devamı

#BenBelediyeBaşkanıOlsam

#BenBelediyeBaşkanıOlsam İzmir’e dünya çapında bir teleferik yapar; teleferiğin ucuna yine dünyaca ünlü bir marka ile anlaşıp (Walt Disney, Universal Studios...) dünyaca ünlü bir tematik park dikerdim.
#BenBelediyeBaşkanıOlsam Beni dış dünyaya bağlayan Dış Hatlar Terminalime bir metro (İZBAN) durağı koyardım.
#BenBelediyeBaşkanıOlsam Çeşme’ye, Urla’ya, Foça’ya, Karaburun’a; en azından sadece yaz aylarında çalışacak minik, maliyetsiz ama estetik iskeleler diker, denizden faydalanmaya başlardım.
#BenBelediyeBaşkanıOlsam İzmir’i İstanbul’a hızlı trenle bağlardım.
#BenBelediyeBaşkanıOlsam İzmir iç ve dış hatlar terminaline şehri tanıtacak, anlatacak daha çok broşür koyardım (sanıyorum 3 tane var, koca stantta sap gibi duruyorlar)
#BenBelediyeBaşkanıOlsam İzmir’i acayip iyi kreatif fotoğraflarla ve metinlerle anlatan bir seyahat kitabı yapardım. 5 dilde birden basar, D&R’larda ve havaalanımda satardım.
#BenBelediyeBaşkanıOlsam Kocaman, capcanlı, ünü yıllar içinde giderek tüm dünyaya yayılan bir film festivali yapardım.
#BenBelediyeBaşkanıOlsam Her baharda sokak çalgıcıları festivali yapardım.
#BenBelediyeBaşkanıOlsam İzmir’in camileri, sinagogları ve kiliselerinin aynı gün, aynı anda ziyarete açılıp içlerinde minik ilahi konserler düzenlenen bir dinler buluşması yapardım.
#BenBelediyeBaşkanıOlsam Üçkuyuları Bostanlı’ya bir asma köprü ile bağlardım.
#BenBelediyeBaşkanıOlsam İşime kesin bisikletle gider gelirdim.
#BenBelediyeBaşkanıOlsam Şehrin her yerine, bisikletimi bağlayacak park yerleri yapardım.
#BenBelediyeBaşkanıOlsam Tüm dünyada şehrin içine kurulan özel parkurlarda gerçekleşen otomobil yarışı A1’i İzmir’de yapardım.
#BenBelediyeBaşkanıOlsam İzmir’i mühendislik ve bilim öğrencileri kenti yapardım. Örneğin; kişilerin bağlantı, iletişim kurma ve birlikte çalışma şeklini dönüştüren ağ teknolojilerinde dünya çapında lider bir şirket olan CISCO ile anlaşıp, İzmir’e üniversite öğrencileri için bir araştırma laboratuvarı kurardım.
#BenBelediyeBaşkanıOlsam Cafe’lerdeki tüm gençlere ve kokoş ablalara hesap ile + 1 TL ödeterek yardıma ihtiyacı olan çocuklar için bir fon kurar ya da gerçekten bu konuda kendini ispat etmiş, dürüst bir vakıfa bağışlardım.
#BenBelediyeBaşkanıOlsam İzmir göçmen yemekleri festivali yapardım.
#BenBelediyeBaşkanıOlsam Vaktiyle “35 Sarışın Kadın” isimli evlere şenlik bir kampanya ismi bulanlar için sadece üzülür ve tebessüm ederdim.
#BenBelediyeBaşkanıOlsam İzmir dışında hele ki, İstanbul’da yaşayan İzmirli ünlü isimleri (sanatçı, reklamcı, yönetici, CEO, televizyoncu vs) gider tek tek bulur, İzmir’le ilgili lobi yapmaya zorlardım.
#BenBelediyeBaşkanıOlsam Kordon’daki tüm binaların cephesini İskenderiye’nin yaptığı gibi kartonpiyerle kaplar, en azından biraz olsun estetik bir görünüm kazandırırdım. (Fikir için OMEGA TUR’un sahibi Mustafa Raşit Ayhan’a sevgiler.)
#BenBelediyeBaşkanıOlsam İYİ Kİ DEĞİLİM!

Haberin Devamı

Nereden çıktı bu yazı?
Aslında #BenBelediyeBaşkanıOlsam cümlesi geçen hafta twitter’da açılan ve kısa sürede trend topic olan bir başlıktı. Ben bir yorum yazdım, üzerine Sevgili Deniz Sipahi şunları yazdı:
“Bahar iyi fikir, sen başkan ol ve şu hayallerini hayata geçir. İzmir’e bir kadın eli değsin...” Tabii ki, böyle bir niyetim asla yok. Tabii ki, bu dünyanın en zor, en meşakkatli işi. Hele ki, bu şehirde bir de Ankara’nın yel değirmenlerine karşı savaşmak zorunda olduğunuz düşünülürse!

Yazarın Tüm Yazıları