‘Ben zamanı’nız gelmiş olabilir mi

Güncelleme Tarihi:

‘Ben zamanı’nız gelmiş olabilir mi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2012 00:00

İletişim kurarken kendinizi tam olarak ifade ediyor musunuz? Yoksa maskeler mi takıyorsunuz? Egonuzdan mı konuşuyorsunuz yoksa özünüzden mi? Yaşam Koçu Hande Akın ‘Ben zamanı’ adını verdiği projesiyle insanların kendilerini mutlu etme yöntemlerini bulmalarına nasıl yardımcı olduğunu anlatıyor

Haberin Devamı

Sağlıklı bir yaşam sürmek için tek koşul mutlu olmak. Tatmin olunca yaşamdan da keyif alıyoruz. Nasıl bir yaşam istediğinize, nelerin sizi mutlu ettiğine dair kendinize bol bol soru sorun. Hayal kurun ve onların bir gün gerçekleşeceğine inanın. Kurban değil yaşamınızın kahramanı olmayı seçin.
‘Ben zamanı’ kavramı özünde bunları barındıyor. Bazı danışanlarım bunu bencillik gibi algıladıklarını söyledi. Eğer bize çocukluğumuzdan itibaren bencilliğin kendimizi sevmek, kendimizi mutlu etmek için bir şeyler yapmak olduğu öğretilseydi hepimiz bencil olmak için birbirimizle yarışırdık. ‘Ben zamanı’ sadece kendinizi mutlu etmek için yaptığınız çok basit bir eylem. Bazen de hiçbir şey yapmadan, hiçbir şey düşünmeden sessiz kalmak içinize dönmektir. Bazen bir bardak çayınızı alıp denizi seyre dalmaktır. Yaşam kalitenizi artırmak için kendinize ayırdığınız, farkındalık sağlayan tüm zamanlar ‘Ben zamanı’dır.

Haberin Devamı

KENDİME CESUR SORULAR SORDUM

Hepimizin doğuştan iki temel ihtiyacı var: Sevgi ve güven. Kendisini rahatsız eden alışkanlıklarından kurtulmak isteyenler; hangi duygusal ihtiyaçları giderilmediği için bu alışkanlıklarını sürdürdüklerini kendilerine dürüstçe sormalı. Buldukları cevaplar doğrultusunda harekete geçmeli. Doğayla sürekli temasta bulunmak, sağlıklı ve dengeli beslenmek, doğru nefes almak en kolay iyileştirici yöntemler.
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunuyum. 15 yıl reklam sektöründe müşteri ilişkileri ve marka yönetiminden sorumlu yöneticilik yaptıktan sonra iletişim ve ilişki uzmanı olarak hizmet vermeye başladım. Ben de bu amacıma kendime sorduğum cesur sorular sayesinde ulaştım. Kişisel ve ruhsal gelişimim için aldığım eğitim ve seminerler, okuduğum kitaplar beni yaşam amacımla buluşturdu.

Artık patron benim
MELSA TALA (33 ELEKTRONİK MÜHENDİSİ)

Oğlumun doğmasıyla hayatımız baştan sona değişti. Gerçekte ne yapmak istediğimle ilgili içimde fırtınalar kopuyordu. Bir yanım oğlumla kalmamı, onu büyütmemi söylüyor diğer yanımsa severek yaptığım işime devam etmemi söylüyordu. İşin acı yanı, bir yandan da oğlumu bakıcısına  her bırakışımda vicdanım beni kemiriyordu. Tüm bu duygu karmaşası içinde bir arkadaşımın tavsiyesiyle yaşam koçuyla çalışmaya başladım. Üç aydır devam ediyorum. Bu yolculuk beni çok farklı yerlere götürdü. İçimde yaşadığım fırtınaların nedenlerinin çok başka olduğunu gördüm. Olaylara bakış açım tamamıyla değişti. Artık patron benim, elimden geldiği kadar farkındalığımı üstte tutup bilinçaltımın beni yönlendirmesini engellemeye çalışıyorum.

Haberin Devamı

‘Yapamazsın’ları yapıyorum
MURAT AKAL (35 REKLAMCI)

Eski ilişkimde yaşadığım ayrılık süreci hayatımı olumsuz yönde etkilemeye başlamıştı. Bu durumdan kurtulmak ve hayat standartlarımı yükseltmek için yaşam koçuyla çalışmaya başladım. İki ay oldu. Çalışmaya başladıktan sonra hayatımda her şey değişti. İlişkimle ilgili olumsuz durumların hepsi ortadan kalktı. Hayata daha mutlu ve umutlu bakabiliyorum. En önemlisi bunları hiç çaba sarf etmeden yapabiliyorum. Hayatımda bir şeyler olumlu yönde gelişince etrafımdaki insanlar da değişmeye başladı. Kısaca şöyle özetleyebilirim: “Hayatta en eğlenceli şey, başkalarının ‘yapamazsın’ dediği şeyleri yapmak.”

Haberin Devamı

MUTLU BİR YAŞAM İÇİN
20 SAĞLIKLI ÖNERİ

İş hayatında

1- Ortak hedefler ve ortak başarı için birlikte hareket edin.
2- Ertelemeyin, boş vermeyin ve görmezden gelmeyin.
3- Yaratıcı zekanızı işe yansıtmak için kendinize bol bol ‘Ben zamanı’ yaratın.
4- Bir şeyin illa da kafanızdaki şekliyle hallolması için direnç göstermeyin.
5- Kişilere, olaylara, işe önyargıyla yaklaşmayın.

Özel hayatta

1- Koşul koymadan sevin.
2- Beklentisiz olun böylece hayal kırıklığı yaşamazsınız.
3- İlişkinizi ne kadar besliyorsunuz? Beslemek için neler yapabilirsiniz? Bulun ve uygulayın.
4- İlişkinizin odağına eşinizi ya da çocuğunuzu koyarak kendinizi unutmayın.
5- Duygularınızı güzel ifade edin, içinizde tutmayın.

Haberin Devamı

Sosyal yaşamda

1- Farklı düşünceler, farklı bakış açılarıyla kendinizi zenginleştirin. Kişilerin sizi beslemesine açık olun.
2- Öğrenme ve paylaşma iştahıyla ilişkiler kurun.
3- Kendinizi mutlu hissettiğiniz ortamlarda bulunun.
4- Kurduğunuz iletişim kişilerle ilişkinizin kalitesini belirler. Yapmacık olmayın.
5- Karşınızdaki kişiyi dinlerken ona önemli olduğunu hissettirin.

İlişkilerde

1- Dikte eden, suçlayan ifadeleri asla kullanmayın.
2- Egonuzu fark edin ve onu sağlıklı bir hale getirmeye özen gösterin.
3- Alma-verme dengesini gözetin.
4- İlişkilerinizin sağlıklı ve güzel olması için niyet edin. Niyet etmenin gücünü fark edin.
5- Affedin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!