Ben para ödemediğim gibi Chris’in cebinden para çıktı

Güncelleme Tarihi:

Ben para ödemediğim gibi  Chris’in cebinden para çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2012 00:00

Aydan Kaya Popstar yarışmasıyla tanındı. Geçen dokuz senede oyunculuk yaptı ve bir albüm çıkardı. Şimdi ikinci albümü ‘Adım Adım’ piyasada. Bu albümde Chris De Burgh’le düet yapıyor. Şarkıyı Londra Senfoni Orkestrası çalıyor.

Haberin Devamı

Chris De Burgh’le düet yapmak nereden çıktı?
- Kanal D’nin ‘Elveda Derken’ dizisinde oynuyordum. Dizi Ortadoğu’da yayınlandıktan sonra çok sevdiğim şarkıcı arkadaşım Elissa’nın menajeri, benim şarkımı Chris De Burgh’e yollamış. Şarkının Burgh tarafından çok beğenildiğini ve düet yapmak isteyip istemediğimi sordular. Benim için şerefti. ‘FootSteps’ şarkısının İngilizce sözlerini ve müziğini Chris De Burgh yazdı, Türkçe sözler bana ait. Burgh şarkıyı Londra Senfoni Orkestrası’na çaldırdı. Türk müzisyenlerin de parçada olmasını istedi. Erkan Oğur ve Erdem Sökmen gibi isimler katkıda bulundu. Ve 100’ün üstünde müzisyen çaldı.
İngiltere’deki buluşmadan aklınızda kalan bir fotoğraf karesi var mı?
- Chris De Burgh ince eleyip sık dokuyor. Telefonu yok. Ulaşmak çok zor. Bazen kendini çiftliğe kapatıyor ve menajeri bile ulaşamıyor. Farklı bir adam. Ben de şarkı söylerken çok korktum. Adam “Bununla mı düet yapıyorum” diyebilir diye düşündüm.
Şarkınızın ikinizi de anlatan bir yanı var mı?
- Bu Chris De Burgh’ün bütün hayat serüvenini anlatan bir şarkı. Basamakları nasıl adım adım çıktığı anlatılıyor. Ben de Türkçe sözleri ona yakın yazmaya çalıştım.
Bu iş için bir para ödediniz mi?
- Hayır benim param böyle bir şeye yeter mi? Sadece Türkiye’deki aranjman kısmını finanse ettim. İngiltere’deki aranjmanı o ödedi. Yani para ödemediğim gibi onun cebinden para çıktı.
Birlikte çekilmiş fotoğrafınız yok.
- Fotoğraf özürlüyüm. “Chris bir fotoğraf çektirelim” deyip Twitter’a koymak ve bununla promosyon yapmak ayıp geliyor.
Peki siz önceden Burgh dinler miydiniz? Bana Arabesk fantezi bir havanız var gibi geliyor?
- Yarışma döneminde fantezi birkaç şarkı söylemiştim. Sesin de iyiyse seni o fantezi kategorisine koyuyorlar. Hiç arabesk bir yanım yoktur. Chris De Burgh ve Guns N’Roses dinlerim.
Sizin albümünüzün tam olarak türü ne?
- Yüzünü batıya dönmüş bir albüm diyelim...
27 yaşındasınız. Batıya dönük bir albüm yapıyorsunuz ama neden tüllü elbiselerle albüm kapağı çekiyorsunuz?
- Bunlar da yüzü batıya dönük kostümler. Ama yüzümüzü batıya dönerken doğu kültürünü de unutmak istemedik.
Albümde sizi en iyi özetleyen söz hangisi?
- ‘Göklere koştum, duruldum, sustum’. Çünkü yukarıya doğru tırmanıyorum, duruldum, olgunlaştım, sindirdim ve susuyorum. Sadece yaptığım iş duyulsun, görülsün istiyorum.

Haberin Devamı

KİMSE POPO İÇİN ALBÜM ALMAZ

Haberin Devamı

Sizi dokuz sene önce Popstar yarışmasıyla tanıdık. Öncesinde nasıl bir hayatınız vardı?
- Annem öğretmen. Ben ona ‘kardelen’ diyorum. Çünkü aftan yararlandı ve doktorasını yapıyor. Tek çocuğum. Babam Bolu’da yaşıyor. İkinci evliliğini yaptı. Annem ve babam 15 gün içinde tanışıp evlenmiş, ben gerdek gecesi olmuşum. Annem öğretmenlik görevi için Nişantaşı’ndan Bolu’ya gitmiş. İki ailenin kültürleri çok farklı. Üç ay sonra boşanmışlar. Sonra da annem hayatına kimseyi sokmadı. Ben babamla hep görüştüm. 15 yaşında sahneye çıktım. Sahne tozunu alınca da bana yetmemeye başladı. Kendime menajerler buldum. Beş yıldızlı otellerde çıktım. Arkadaşlarımın zoruyla Popstar’a katıldım ve beşinci oldum.
O dönem bütün yarışmacılar magazinin güçlü figürleriydi. Yarışmadan sonra ilginin dağılması hayal kırıklığı yarattı mı?
- Hangi sanatçı her gün gündemde kalabilir ki? Bazı şeylerin sabun köpüğü gibi geçici olduğunu biliyorum. İlk albüm için beş sene bekledim. Onun da dağıtımında problemler yaşadık, kimseye ulaştıramadım. Dört sene sonra ikinci albüm hazırladım.
Sizin hayli seksi pozlarınız vardı. Albüm beklediğiniz ilgiyi görmezse dikkat çekmek için yine seksi pozlar verir misiniz?
- İnsanlar soyunan kadınlara o kadar doydu ki... Ayrıca albümüm tutsun diye soyunmam. Kimse kolunu, bacağını, poposunu gördüm deyip albüm satın almaz. Birçok kadın sanatçı popoyla, erkek sanatçı da kliplerinde kadınlarla öpüşerek satacaklarını düşünüyor. Bana mide bulandırıcı geliyor.
Peki bana kendinizle ilgili bir sır vermenizi istesem...
- Geçen Mart’ta evlendim ve basında hiç çıkmadı. Eşim albümde ‘Aşk Çıkmazı’ şarkısını yazdı. Bilgisayar yazılım programı yapıyor. 1.80 boyunda, kumral ve yakışıklı. Dört seneye yakın birlikteydik.

Haberin Devamı

ARAPÇA ALBÜM 20 ÜLKEDE YAYINLANACAK

Oyuncu olmayı isterdim. Bu yüzden Kültür Üniversitesi’nde oyunculuk bölümünü bitirdim. Bir yandan da Kanal D’de ‘Elveda Derken’de oynuyordum. Dizi 24 Arap ülkesinde aynı anda gösterildi. Şarkısını da ben seslendiriyordum. Hem oyunculuğum hem şarkıcılığım dikkat çekti. İlk kez Beyrut’a gittiğimde, havaalanında insanların tepkisine inanamadım, resmen kargaşa çıktı. Bir ay sonra da 20’nin üzerinde Arap ülkesinde yayınlanacak Arapça bir albümüm çıkacak. Popüler sanatçılarından birinde düet yapacağız. Selami Şahin, Arapça şarkılarımın okumasında koçluk yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!