Ben güzelim ya sen?

Güncelleme Tarihi:

Ben güzelim ya sen
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2004 01:16

Sanatçı Neco’nun eşi ve iki yetişkin kızının annesi Oya Germen Özyılmazel, gençlik ve güzelliğin, sadece estetik cerrahiyle yakalanamayacağını söylüyor. Bunu da kendi deneyim ve gözlemlerini kaleme aldığı kitabı ‘Ben güzelim ya sen’ ile ispatlıyor. 53 yaşındaki Özyılmazel’in KELEBEK kadınlarına da bir mesajı var: ‘Siz zaten güzelsiniz. Ancak ‘daha güzel’ de olabilirsiniz.’

Estetik de var tabii

‘Her şey, bir konser sonrası kuliste eşim ve kızlarımla birlikte çekilen fotoğraflarımla başladı’ diyor Neco’nun eşi Oya Germen Özyılmazel, Epsilon Yayınları’ndan çıkan ‘Ben Güzelim Ya Siz’ adlı kitabının önsözünde. 504 sayfalık kitapta sağlıklı beslenme, menopoz, kadın sağlığı, güzellik-makyaj ve giyim sırları, dünya starlarının güzellik sırları hakkında bilgiler yer alıyor. Kitapta Özyılmazel kendi estetik deneyimlerini de anlatıyor.

İşin sırrı özgüven

53 yaşındaki Özyılmazel şimdiye kadar yüz ve göğüs estetiği, botoks ve liposuction yaptırmış. 26 yaşında Zeynep ve 25 yaşında Ayşe adlı iki kızı olan Özyılmazel, yine de gençliğin sırrının kendine güvende gizli olduğuna inanıyor: ‘Estetik ameliyat aslında çok da önemli değil. İnsanın düşüncelerinin genç olması ve kendini sevmesi gerekir. Kendi kıymetini bilmeden hiçbir şey olmaz.’

Her şey, bir konser sonrası kuliste eşim ve kızlarımla birlikte çekilen fotoğraflarımla başladı. Bir süre sonra bir gazetenin birinci sayfasında yayımlanan bu resmin altında ‘Hangisi Karısı?’ başlıklı bir yazı vardı. Gazeteden beni aradılar, kaç yaşında olduğumu sorduklarında, 52 yaşında olduğumu söyledim. Benim nasıl bu kadar genç kalabildiğime şaşırmışlar. ‘Sırrınız nedir?’ diye sordular. Aslında güzellik, gençlik, estetik ve sağlık, hayatım boyunca önem verdiğim konuların başında yer aldı. Bu konularda okuduğum kitapları ve edindiğim bilgileri, okurlarla paylaşmak istedim. Eğer kendinizi gerçekten iyi tanıyor, seviyor ve güveniyorsanız, güçlü olursunuz ve kendinizi iyi hissedersiniz.

‘SEVGİ’ LOSYONU

Şimdi size bir soru soracağım. ‘Sevginin sizi gençleştiren, güzelleştiren en büyük enerji olduğunu biliyor musunuz? Sevgi, dilimizden düşmeyen ama gereği olan eylemleri yapmakta zorlandığımız ama yine de asla vazgeçemediğimiz bir kavramdır. Birbirimizi, doğayı, evimizi, aklımıza gelen her şeyi sevdiğimizi söyleriz. Ancak sevginin duygu yönüdür en çok bildiğimiz ve konuştuğumuz. Oysa sevgi, eşsiz bir duygu olmasının yanında fiziksel bir güç ve enerjidir. Emin olun ki, sevgi alışverişi içinde olduğumuz her ortamda daha bir güzelleşiriz ve mutlu oluruz. Sevgisizlik ruhi çöküntülere ve bir çok hastalığa neden olur. Buna da hiç şaşmamalı.

‘Sevmemek ve sevilmemek, ateşten daha yakıcıdır’ derler. Genç, dinç ve zinde kalmak isteyenler, yaşlanma saatini geri çevirmek elinizde. Hanımlar, yüzünüzü gençleştirmek için avuç dolusu para harcamanız gerekmiyor. Çünkü sevgi, en etkileyici losyondur. Sevgi, yıpranmaları önleyen, hücrelerin yenilenmesini hızlandıran en güçlü anti- aging kremidir.

Sevgi sizdedir ve siz sevgisiniz.

Porsiyon ölçüm bir küçük kase

Hanımların en büyük dertlerinin başında kilo almak gelir. İtiraf edeyim, ben de zaman zaman ipin ucunu kaçırıp gövdeme birkaç kilo ekliyorum. Sonra da artık kilo vermem gerektiğine karar verip bir ön hazırlık yapıyorum. Psikolojimizi bozarak, ruhumuza baskı yaparak alacağımız kararlardan fayda yerine zarar geleceğini biliyorum.

Rejime gireceğim günü önceden belirlerim, sonra da aldığım kararları, içim istek dolu bir halde ve keyifle aynen uygularım.

Kaçamak yapmamaya dikkat etsem de mis gibi kokan taze bir kekin ya da mantının cazibesine kapılabilirim. Bu durumda, kararımı bir hafta ertelemektense, hemen ertesi gün uygulamaya başlarım. Asla pişman olmam.

Doğru ve dengeli beslenmeyi bir yaşam biçimi olarak değerlendirdiğim için rejim döneminde de aynı esaslara bağlı olarak kilo veririm.

Yemeklerde porsiyon ölçüm, küçük bir kase büyüklüğüdür.

Akşamları 19.00’dan sonra bir şey yememeye gayret ederim. Uyuyana kadar geçen süre içersinde bitki çayları içerim. Eğer açlık hissedersem bir elma ya da bir bardak ılık, yağsız süt ile açlığımı bastırırım.

Her sabah kahvaltımı özenle hazırlarım. Sabah kahvaltısı sağlıklı beslenmenin temelini oluşturur. Sadece bir dilim kızarmış ekmek, beyaz peynir ve zeytin yerim. Rejim yaptığım dönemde, tuzu daha az olduğu için dil peynirini tercih ederim.

Gün içersinde bol bol bitki çayları ve su içmek insanı tok tutuyor.

Öğle yemeğini daha geç saatlerde ve doyurucu bir şekilde yemeye, akşamları da mümkün olduğu kadar az yemeye gayret ederim.

Normal zamanlarda da kilo verirken de haftada iki veya üç gün mutlaka ızgara balık yerim.

YATAĞA GİRMEDEN

Dik göğüslerin sırrı özel karışımda

Yatmadan evvel ayaklarınızı ılık su dolu bir suya koyun. Suya ferahlatıcı banyo tuzları da atabilirsiniz. 10 dakika ayakları yıkayın ve sonra topukları fırçalayın. Sonra da kremle masaj yapın. Yatarken de geniş ve yüksek bir yastığı ayak altına yerleştirin.

Bazen geceleri yatmadan evvel saçınıza besleyici krem sürebilirsiniz. Biraz zeytinyağı, biraz badem yağı, biraz hindistan cevizi yağını karıştırın. Küçük bir kaba koyup, onu da su dolu bir kaba oturtarak, benmari usulü ısıtın. Kafanıza bu karışımı parmak uçlarıyla yedirin.

Dudaklarınıza bir miktar vazelin sürün.

Dik ve diri göğüsler için bir tatlı kaşığı E vitaminini bir tatlı kaşığı yoğurt ve bir yumurta ile karıştırın, göğüslere masajla yedirin. Eski bir sutyen giyin. 20 dakika sonra ılık suyla temizlenin.

Kaş çekmek sanattır

Kaş çekmek çoğu zaman acı verici bir yöntemdir. Bu işlemi başarıyla yapabilmek için önce iyi bir aynaya ve doğal bir ışığa ihtiyacınız vardır. İşe başlamadan önce ıslak bir bezi kaş üstünde 5-10 dakika bekletin. Bu bezi sürtün ve henüz uzamamış tüylerin de ortaya çıkmasını bekleyin. Kaş derisini iyice gerin. Kaş çekmek çok acı veriyorsa bebekler için hazırlanmış diş çıkarma jellerinden sürün. kaş çekme işleminden sonra da gözeneklerin kapanması için sıklaştırıcı bir krem sürebilirsiniz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!