Ben generalim

Güncelleme Tarihi:

Ben generalim
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2001 00:00


İsmail ER
Haberin Devamı

Daum, görevinin ne kadar zor olduğunu bildiğini söyledi

AMA SÜNGÜNÜN UCUNDAKİ GENERAL

‘‘Futbolsuz dönmemimde köpek gibi acı çektim’’ diyen Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü, siyah beyazlı takımın önceki yıldızlarının para için satıldığını söyledi. Daum, ‘‘Şampiyonlar Ligi'ne çıkmayı hedefliyorum. Artık ava başlıyoruz’’ dedi.

Yine efsane olacak

Beşiktaş Teknik Direktörü Daum, ayağının tozu ile eline aldığı Beşiktaş'ın eski günlerindeki gibi efsane olacağını vurguladı. Daum ‘‘Şu an elimdeki kadro Barcelona, Galatasaray, Fenerbahçe gibi devleri devirmiş. Bundan sonraki maçlarda da performansını yükseltecektir’’ dedi.

Koşan takım

‘‘Nihayet yine görev başındayım. Futbolsuz dönemimde köpek gibi acı çektim’’ diyerek söze başlayan Daum takımını şöyle özetledi: ‘‘Beşiktaş'taki değişiklikleri takip ediyorum. Sadece Beşiktaş'ı değil dünya futbolunu gözlemliyorum. Beşiktaş şimdi birkaç önemli eksiğe rağmen çok genç ve koşan ekip olmuş.’’ Alman Teknik Direktör, Beşiktaş ve Türk futbolu hakkındaki düşüncelerini şöyle açıkladı:

Kadro dağıtılmış

Benim bıraktığım Beşiktaş'ta sürekli kabuk değişikliği yapılmış. Yıldız oyuncular gitmiş. Alpay, Sergen, Oktay, gibi önemli oyuncular para kazanmak amacıyla satılmış. Galatasaray ile istatistik kıyaslama yaptığımda benim dönemimden kalan oyuncular sarı kırmızılı takımda korunmuş. Beşiktaş kadrosu her yıl sürekli dağıtılmış.

Zafere endeksliyim

Beşiktaş ile Şampiyonlar Ligi'ne çıkmayı hedefliyorum. Artık ava başlıyoruz. Henüz lig bitmedi ve avlanacak bir çok puanlar var. Beşiktaş'a gelirken kendimi süngünün ucundaki general gibi hissettim. Ama unutmayın Generaller zaferlere endekslenmiştir.

Tayfur'dan vazgeçemem

Beşiktaş'ta Ümit, Erman, İbrahim, Bayram, gibi genç oyuncular çok iyi monte olmuşlar. Tayfur'u çok iyi tanıyorum. Vazgeçemeyeceğim oyunculardan. Fevzi Türkiye'nin gurur duyacağı genç kaleci. Yasin, Nihat, Ahmet, Rahim, Murat, Mehmet, Ayhan, Ali Eren'in teknikleri tartışılmaz. Nouma, Shorunmu, Münch, Karhan en iyi yabancı transferler. Khlestov'u kazanmak gerek.

Terim gururum

Fatih Terim Türk futbolunun dünyada en büyük temsilcisi oldu. Yaptıkları ortada. Hırsı, temposu ve zekası ile İtalyan, İspanyol ve İngiliz kulüplerini peşinde koşturuyor. Terim her Türk teknik adamın ve futbolcusunun idolü oldu. Ben de kendisi ile gurur duyuyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!