Ben de isyan ediyorum

Her önüne gelen kadınlara takılıyor. Nedir bu yahu?

Haberin Devamı

Sadece iki örnek....

Ömer Tuğrul İnançer, hamile ve çalışan kadınlarla ilgili beyanlarının ardından, kızının çalışma hayatı ile ilgili sorulara karşı “Benim kızım çalışamaz mı? Şimdi memleketin bütün meseleleri bitti benim kızımın çalışması mı tartışılıyor? Kızım da olsa kimsenin haysiyetine karışmam.” diyerek isyan etti.

....

Sosyal medyada paylaşılan bir video dikkatimi çekti geçenlerde. Bir hoca efendi vaaz ediyor. O da isyanlarda; tesettürlü kadınların sosyal medyada var olmasını ve takipçilerinin olmasını sert bir dille eleştiriyordu. “Bunların ağabeyleri, babaları yok mu?” diye sesleniyordu.

Haberin Devamı

Ben de isyan ediyorum. Rahat bırakın bizi. Kazık kadar olmuş kadınlarız, neyin yanlış neyin doğru olduğunu bilmeyecek kadar aklımız yok mu? Bir kadın kendi ahlakını koruyamaz mı?

Şiddete meyilli bir toplumun erkeklerine “Kızları/ kardeşleri sosyal medyada olanlar, siz nasıl erkeksiniz?” diye vaaz ederken bir adım sonrasını neden düşünemiyorsunuz?

Neden aşamıyoruz bu kadın mevzunu? Sizler sağda solda böyle açıklamalar yaptıkça aynı şeyi bizlerde söylüyoruz: “Memlekette mesele mi yok, dönüp dolaşıp kadınlara takılıyorsunuz?” Bu şekilde açıklamalarla ne kazanacağız/kazanacaksınız?

Bizleri kendi namus ve ahlakını korumaktan aciz, mütemadiyen uyarılması gereken varlıklar olarak görmekten ne vakit vazgeçeceksiniz?

Biz kadınlar olarak 7/24 açıklamalar yapsak, misal “Erkekler şöyle yapmalı, böyle olmalı…” desek hoşunuza gider mi? Bir düşünün bakalım.

Ben düşündüm hoşuma gitti. Bu konuyla ilgilenmek lazım.

Ne dersiniz kadınlar…

Yazarın Tüm Yazıları