Ben de bir mobbing mağduruyum

İşyerindeki müdürüm bana hayatı zehir etti. Yaptıklarına dayanamayıp tayinimi istedim. Şimdi ülkemin uzak bir köşesinde daha güzel insanlarla birlikteyim.

Haberin Devamı

Sevgili Güzin Abla, benim çocukluğum yoksulluk içinde geçti.
Çok küçük yaşta çalışmak zorunda kaldım.
Sonra küçük bir kasabada memur oldum. Şeflik sınavını verince de şef olarak çalışmaya başladım.
Çok aktif biriydim. Sosyal etkinliklere katılıyor, işsizlere çevre il ve ilçelerden iş buluyor, insanların yardımına koşuyor ve çok seviliyordum.
Ancak işyerinde bir müdür vardı ki, sözde amirimdi, hayatı zehir ediyordu bana.
İnsanlar bana sevgiyle “Müdürüm” diye hitap ederdi. Onları “Bana böyle demeyin, amir duyarsa yanlış anlar” diye uyardığımda da “Sen bizim gönüllerimizin müdürüsün, o ise dairenin müdürü” derlerdi.
Korktuğum başıma geldi, bu yüzden ifadem alındı. Suçum, kendimi “müdür” diye lanse etmekmiş.
Kurumsal evraklardan unvanım silindi, sadece ismim kaldı. Müdürüm, dahili telefon listesinden bile unvanımı sildirdi.
Bir gün ortada hiçbir neden yokken tenzili rütbe girişiminde bulundu. Gerekli önlemleri alarak mücadelemi verdim, başaramadı.
Bir araba aldım, “Sen niye araba alıyorsun, bu kapıda sadece benim arabam olacak” diye sorun yarattı.
Hanım memur arkadaşların yanında, kendi odamda bana “Kokuyorsun, biraz temizliğine dikkat etmelisin” dedi.
İşte bu son yaptığına çok üzüldüm, çünkü ben çok temiz bir insanım. Olağanüstü titiz bir yapım vardır, o yüzden bunu kabullenemedim bir türlü.
Hanım memurlar, o gittikten sonra bana üzülmememi ve aslında onun koktuğunu söylediler.
O ise yaşamın merkezinde sadece kendini görüyordu. Her şeyi o bilir, her şeyin iyisini o alır, o yer, o kullanır. Etrafındaki insanların konumlarına, insanlıklarına hiç saygısı yoktur. Dayanamayıp tayinimi istedim.
Şimdi ülkemin uzak bir köşesinde daha güzel insanlarla birlikteyim. Şansa bakın ki burada da bana “Müdürüm” diyorlar. Daire müdürüm de bunu hiç mesele yapmıyor.
O bile sabahları “Günaydın müdürüm, hadi gel günlük işlerimizi planlayalım diyor” gülerek.
Güzin Ablam, şu işyeri baskısı çok kötü bir şey. Buna “mobbing” diyorlar. Tanrım hiç kimseyi böyle baskı altında bırakmasın.

Rumuz: Nefer

Haberin Devamı

Mobbing, işyerinde gücü elinde bulunduran kişi ya da grubun kendisine tabi olanlara uzun süreli ve bilinçli bir yıldırma hareketi ve baskı uygulaması olarak tanımlanabilir.
Bu baskıda zaman zaman psikolojik şiddet, hatta taciz de yer almakta. Mobbing suç olarak kabul edilse de, çalışanların korkusu nedeniyle bu konu genelde hafife alınıyor.
Sizin müdürünüzün de açık açık üzerinizde stres yaratarak, psikolojik baskı yaparak sizi rahatsız etmeye çalıştığı açıkça görülüyor.
Tayininizi istemekle çok akıllıca davranmışsınız. Böylece değerinizi bilen kişilerle çalışma imkanı bulmuş, anlayışlı bir amirle huzur içinde görevinize devam edebilmişsiniz.
İşte böyle bencil, ukala, kibirli kişiler, yanlarında çalışanları ezmekten özel bir keyif alırlar. Allah onlara fırsat vermesin.

Haberin Devamı

İsteğimiz yardım değil sesimizi duyurun yeter

Sayın Feyza Hanım, bizler İstanbul-Mecidiyeköy’de İşitme Konuşma Engelliler Derneği olarak çok güzel işler yapıyoruz. Hiç kimseden para istemeden faaliyetlerimizi yürütüyoruz. En önemlisi, eğitim ağırlıklı çalışmalarımız var.
Çocuklarımızı ülkemize faydalı, çalışabilen insanlar olarak yetiştirmeye gayret ediyoruz.
Bu dönem yeni yerimize taşındık. 10 bilgisayarımız, bir yazıcımız var ama masa, sandalye, yazı tahtası gibi bazı malzemelerimiz eksik.
Bizi tanıtabilirseniz, başardıklarımızı gösterebilirseniz, yetiştirdiğimiz gençlere verdiğimiz sertifikalara şahit olursanız, çok mutlu olacağız.
Salih Tekkol
İşitme Konuşma Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı
İletişim: 0554 342 71 56, 0212 267 23 10 www.isitmekonusmaengellileri.com

Yazarın Tüm Yazıları