Ben CHP’den ne istiyorum Goygoycuların tasfiyesini

TÜRKİYE’de 2007 yılı kırılma yılı idi Cumhuriyet mitingleri, hükümete baş kaldırı, laiklik, 367 kavgası cumhurbaşkanını inadına seçtirme gayretleri ve Abdullah Gül’ün seçilmesi, 2007 genel ve yerel seçimleri AKP’nin mutlak iktidarının sürmesi, Ergenokon, Balyoz, Yakamoz, Ayışığı vs, vs davalar tutuklanmalar, absürt davalar, TSK’nın muazzaf ve emekli subaylarının tutuklaması yargılanması, örselenmeleri...

Haberin Devamı

Ne idi ise açılım-saçılım programları, sonucu alınamıyan siyasi cinayetler, derin devlet çıkmazı say sayabilirsen...
Pepeşe artçı kuvvetler olarak devam ediyor. Olaylar artık süpriz değil, son olay kime mal edilecek bilmiyoruz.
Sayın Baykal’ın veda konuşması ise, ki gerçekten veda olmasını diliyorum, Fettullah Gülen mesajına yer vermesi de ayrı bir olay; bence tam bir siyasi atak. CHP’ye ne getirir ne götürür yaşayıp göreceğiz.
Sancılı, zor bir döneme girmiştir CHP. Sn. Baykal göreceli olarak mı Genel Başkanlığı bıraktı? Bu siyaseti bırakma olarak algılanmamalı, bence de asla değil. 1200 kişilik delege, yaşlı-başlı geçkin yüksek kurullar, parti meclisi, sekreterler, yardımcılar, il, ilçe başkanları, yöneticiler ve de ‘goygoy’cular. Hepsi sayın Baykal’ın imbiğinden, rehleyi tedrisinden geçmiş, arılaşmışlar. Hepsi şu anda şaşkın ördek misali çabalayıp duruyorlar. Yıllar yılı onları bir arada tutan, besleyen ancak geliştirmeyen Sn. Baykal şu anda tiyo vermiyor ya o temelli gider ise ne olacak CHP’nin hali, ne olacak o Baykal tipi örgütlenme, ne olacak bu B tipi örgüt; nasıl bir üst yönetim, nasıl bir genel başkan çıkaracak? Yıllar yılının ezbercileri gene aba altından sopa mı gösterecekler? Yine Sn. Baykal belirleyici mi olacak? Kavga da bundan sonra başlayacak; hayır mı, şer mi? Bunu hep birlikte göreceğiz! Şimdiden adaylar, adaycıklar ortaya atılıyor, atılacaklar.
Kim ortaya atılırsa, aslanlara yem olacak.
Tabanı şeffaflıkla kuçaklayan bir örgütlenme, demokrat, aydın, bilgili, yetenekli, tertemiz, vizyon sahibi, Cumhuriyetçi, Atatürkcü, ülkesini, milletini seven onun için katışıksız hizmet verebilecek insanlarımızdan oluşan ülkeyi yönetebilen bir kadro ile yepyeni bir CHP olur ki, bu da hayırlara vesile olur.        ? Ergin DUMLU

Haberin Devamı

Varan markası zedelenmemeli

GEÇTİĞİMİZ günlerde VARAN Turizm’le ile ilgili başımdan geçen sinir bozucu olayı sizinle paylaşmak istedim.
3 mayısta Ankara-Antalya gitmek üzere kişi başı 60 TL ödeyerek bilet satın aldık. Bilet fiyatlarının neden bu kadar pahalı olduğunu sorduğumda gelen yanıt 1. sınıf (onların deyimiyle first class) yolculuk yapacağımız idi. 8 saat sürmesi gereken yolculuk 10 saat sürdüğü gibi diğer otobüs firmalarından farklı herhangi bir ayrıcalık yada fark yoktu. 10 saat süren yolculuktan sonra muavine 5 kez Side kavşağında ineceğimizi bildirmemize rağmen (ilk kez gittiğimiz için yolu bilmediğimizden sürekli hatırlatma ihtiyacı duydum) Side kavşağını çoktan geçtiğimizi yapılabilecek hiçbirşey olmadığı söylendi. Sabahın erken saatlerinde hiç bilmediğimiz bir yerde yol ortasında bırakıldık. İnsanlardan neredeyse uçak bileti bedelinde para alıp konfor ve hizmet vermeyen şirket aptal gibi hissetmeme yol açtı parasıyla rezil olmak diye buna deniyor herhalde.
Durumu Varan şirketine bildirdim gelen, yanıt şöyle:
“3.5.2010 tarihli 2-410 sefer sayılı Ankara-Antalya aracımızda hizmet veren kaptanımız ile ilgili eleştirilerinizin derhal İşletme Müdürlüğümüze iletildiğini bilgilerinize sunarım. Sebebi ne olursa olsun Varan ilke ve kurallarına uymayan personele uyarı yapılacağını bu tür bir olumsuzluğun tekrarlanmayacagını ifade etmek isterim.”
? Duygu ŞEREF

Yazarın Tüm Yazıları