Ben burdan atlayamadım!

5 Nisan’da ekranda ilginç bir yarışma başlıyor. 18 ünlü, 10 metre yüksekten havuza atlayacak.

Haberin Devamı

“Splash”, “High Dive” gibi isimlerle çeşitli ülkelerde yayınlanan ve ilgi gören bu yarışma için ünlüler hazırlıklarını sürdürüyor. Ben de Bayrampaşa’daki Hidayet Türkoğlu Spor Tesisleri’nde yapılan antrenmana gittim, ünlülerin nasıl atladığını izledim. Açıkçası bir ünlüyle el ele tutuşup takım elbise ve ayakkabılarla havuza atlamak vardı kafamda. Güzel fotoğraf olacaktı! Ancak 7,5 metrelik kuleye çıkınca bu fikirden vazgeçtim.

İstanbul’da 10 metrelik kule olan bir havuz bulunmuyormuş. Bayrampaşa’daki Hidayet Türkoğlu Spor Kompleksi’nde bulunan kule 7,5 metre... 18 ünlü antrenmanlarını burada sürdürüyor. Programın yayını ise Ankara’da gerçekleşecek. Çünkü 10 metrelik kule Ankara’da var. Zaten bu sporu yapan sadece 60 sporcu varmış Türkiye’de... Ünlüleri antrenmanda yakaladım ve korkup korkmadıklarını sordum...

Haberin Devamı

FATİH AKSOY (Yapımcı): Bundan sonra da curling yarışması yaparız

Fransız versiyonundan aldık biz bunu... “Buzda Dans”ı yaptıktan sonra, Türkiye’de daha az bilinen hangi spor var diye baktık, tramplen atlamayı bulduk. Belki bundan sonra daha az bilinen curling yarışması yaparız. Bu format tutar mı? Avrupa’da yapıldığı bütün ülkelerde başarılı oldu. Ben de başarılı olmasını ümit ediyorum. İstanbul’da 10 metre kule ve tramplen olan havuz yokmuş, bunu öğrendik. Bu yüzden Ankara’da olimpik bir havuzda yapacağız yarışmayı. Zaten Türkiye’de de 60 tane sporcu var bu sporu yapan, onlar da İstanbul’da değil. Yalnızca cuma günleri 2 saat yayınlanacak yarışma. Ben yarışmaların günlerce ve saatlerce yayınlanmasını doğru bulmuyorum.

ATİLLA TAŞ: Müthiş bir adrenalin

* Herkes beni ve Önder’i favori gösteriyor ama bence Önder benden daha iyi. En büyük rakibim ve favorim o...

* Bu yarışmaya heyecan için girdim, müthiş bir adrenalin. Yabancı formatını izledim gerçekten heyecanlı.

* Abi ilk geldiğimde korkmaz olur muyum? 3 metreden çivileme atladım diye sevindim, havalara uçtum. Şimdi 7,5 metreden takla atıyorum.

* Hayatımda daha önce 1 metreden bile atlamış değildim suya... Çok iyi yüzme de bilmem, dalış falan da... Kadınlarda Verda ve Tuğba’yı çok iyi buluyorum.

Haberin Devamı

BAYHAN: Popstar’dan daha zor

* Popstar’dan sonra burada yer almak eğlenceli. Öncelikle spor için katıldım bu yarışmaya. Çok iyi rakipler olmasına rağmen ben de iddialı olmak için elimden geleni yapıyorum.

* Yüzmeyle, denizle aram herkes kadar... Ama böyle dalmakla falan ilgim yoktu. Kuleye ilk çıktığımda açıkçası korktum. Önce çivileme atladım, şimdi balıklama atlıyorum.

* Herkesin kendine göre artıları ve eksileri var. 10 metreden daha kimse atlamadı. Asıl oradan atlayınca göreceğiz kimin iyi olduğunu.

* Popstar müzik yarışmasıydı, çok farklıydı. Bu daha zor. Popstar, hayatımın dönüm noktası tabii. İyi ki katılmışım diyorum. Hayatımda çok şey değiştirdi, çok artıları oldu. Eksileri de benim kendi tecrübesizliğim ve bilgisizliğimden olmuştur.

Haberin Devamı

VERDA PENSO: Kuleye ilk çıktığımda midem bulandı

* Beni favori gösteren oldu mu gerçekten? Çok mutlu oldum buna... İyi miyim ki, bilmiyorum. Hocalarla çalışıyoruz ve iyi eğitiyorlar bizi... Benim 5’inci antrenmanım bu.

* Çok heyecanlı bulduğum ve Türkiye’de bir ilk olduğu için katıldım yarışmaya. Daha önce hiç böyle yarışmalara katılmayı aklımdan geçirmemiştim ama buradaki heyecan beni tavladı.

* Denizle aram çok iyidir ama hayatımda ilk defa sudan korktum, ilk defa yüzme öğreniyormuşum gibi... Su bile yuttum yani... Kuleye ilk çıktığımda tabii ki korktum, midem bulandı.

* Benim favorilerim Önder ve Atilla... Kadınlar da ise Tuğba çok cesaretli. Bence bu yarışma çok izlenecek.

Haberin Devamı

ASENA: Yükseklik korkum var, suyu da sevmem

* Yükseklik korkum var, uçağa bile binemiyorum. Suyla da aram iyi değil. Çocukken, denizde şakalaşırken boğuyordu beni arkadaşım. 1-2 dakika nefessiz kaldım. O yüzden suyu sevmem.

* “Bu yarışmaya gir, korkunu yenersin” dediler, kabul ettim. Tatilde bile denize girmem oysa... Paparazzilerin çektiği bir-iki kare vardır, o da dizi geçmeyen yerdedir.

* Üç metreden çivileme atladım. Millet balıklama atlıyor, ben daha çivilemedeyim. Yarışmada iddialı falan değilim. En iddiasız yarışmacı benim hatta...

* Bir de bizi “Survivor”da helikopterden okyanusa atmışlardı. Ben farkında olmadan sakinleştirici vermişler bana, ondan sonra atlayabildim helikopterden.

Haberin Devamı

* Bence bu yarışmayı Önder kazanır. Kadınlarda da Tuğba götürebilir. Son olarak Semih Abi katıldı aramıza, o da götürebilir yarışmayı. Kısacası benim dışımda herkes birinci olabilir.

* Kıbrıs’ta bacağımdaki morlukları çekmişler, abuk sabuk haberler yazdılar. Burada dalmaktan morardı bacaklarım. Morarmayayım diye dalış elbisesi aldım kendime.

SEMİHA YANKI: Bu yarışma bana terapi gibi geldi

* Biraz kafamı dağıtmak için buradayım. Ablamı kaybedeli 10 gün oldu, burası terapi gibi geldi bana. Bir de benim yaş kuşağımdaki bir kadının neler yapabileceğini göstermek istiyorum.

* 7,5 metreden atlamam ben. En fazla çıkacağım yer 5 metredir. Buradan bakıldığı gibi değil Cengiz’cim orası.

* İddiam falan yok bu yarışmada, sadece atlayabileceğimi göstermek istiyorum. Bence Önder çok iyi, bu yarışmanın favorisi de o...

TUĞBA ÖZAY: Havuz, okyanus gibi gözüküyor

* Eski yüzücüyüm, Galatasaray’da 10 sene yüzdüm. İstanbul Yelken Kulübü’nde de en iyi hocalardan dalış dersi aldım. Bröveli bir dalgıcım aynı zamanda. 85 metreden bungee jumping yapmış biriyim.

* Ama nedense havuzda başka oluyor. 7,5 metreye ilk çıktığım zaman uçsuz bucaksız bir okyanusa atlayacakmış gibi hissettim kendimi. O biraz ürkütüyor insanı. Suyun dibini de gördüğün için korkutucu oluyor. Hayatta en büyük korkum bu değil ama; anne-babamı kaybetmek.

* En dişli rakibim erkekler. Semih çok iyi, Önder çok iyi... Yine de tek rakibim kendimim.

SEMA ÇELEBİ: Yarışmadan ayrılmadım, 10 metreden balıklama dalacağım

* Bu tür yarışmalarda daha önce jüri üyesi de oldum, yarışmacıda... Beş-altı yarışmaya katıldım daha önce, sayısını unuttum.

* Bu benim üçüncü antrenman günüm. Çok zor bir spor. En önemli şey tekniği öğrenmek.Teknik ve cesaretin varsa yapıyorsun.

* İlk atlayışı yaparken de korkmadım. 7,5 metreden çivileme atladım şimdilik.Haftaya balıklama atlamayı düşünüyorum.

* İddiadan çok insanlara bir şeyler göstermek için bu yarışmaya katıldım.İnsanların bir yaşta her şey biter anlayışlarını kırmak için buradayım. Ben yapamam diye bir şey yok. Onu göstereceğim.

* Benden gençler var ama görüyorum ki gençlerin çoğu da ancak benim kadar atlayabiliyor.

* Yarışmadan ayrıldığım yönünde çıkan haberler

ÖNDER BEKENSİR: Üç gün popomun üzerine oturamadım

* Adrenalini seviyorum. Atlama zıplama olsun bana... Son “Buzda Dans”a katılmıştım ama o program yayınlanmadı. Bu teklif gelince de hemen kabul ettim.

* İlk atlayışlardan sonra bacaklarım, kalçam mosmor oldu. Çivileme atladım ve dengemi kaybedip popomun üzerine çakıldım. Üç gün popomun üzerine oturamadım!

* Yükseğe çıktıkça daha tehlikeli gözüküyor ama tekniği öğrenince yüksekten atlamak daha kolay. İlk gün çıktığımda çok korkmuştum.

* Yurtdışındaki formatı defalarca izledim. Kimse mükemmel değil. Biz de olamayacağız ama ben ve Atilla iyiyiz... En güçlü rakibim Atilla.

SEMİH YUVAKURAN: Sudan yediğim dayağı babamdan yemedim

*Zor bir yarışmaymış. Ben en son dahil oldum kadroya. İki günlük antrenmanın sonunda ağrılar ve sızılar çok fazla.

* Şarkıcılığın da zorluğu var, futbolculuğun da... Bu işin de kendi içinde zorlukları var. Tekniği aldıktan sonra aşıyorsun ama o tekniği öğrenene kadar sudan iyi bir dayak yiyorsun. Ben iki kere sağlam tokat yedim sudan, babamdan öyle tokat yememiştim.

* Halı sahada futbol oynamıyorum, bıktım artık, 30 senedir futbol oynuyoruz. O yüzden antrenmansız başladım bu işe. Ama her işte iddialıyım, futbolculukta da, antrenörlükte de, bu yarışmada da...

UFUK SÖNMEZ (Eğitmen): Yaşlı ya da kilolu olmak fark etmez...

* Hepsi birbirinden iyi yarışmacıların. Benim gönlümde Sema Hanım yatıyor. Atilla Taş, Semih abi, Bayhan ve Önder Bekensir de çok cesur.

* Çivileme atlayarak başlıyoruz işe... Çivileme deyip geçmeyin, insanın yüksekten atlarken vücudunu dengede tutması zordur.

* Herkes yapabilir bu sporu. Yaşlı olması, kilolu olması fark etmez.

* 10 metreden yaklaşık 60 kilometre hızla suya giriyoruz ama ona rağmen bir riski yok bu sporun.

ÇAĞLA TOKAT (Eğitmen): En iyisi Önder ve Atilla, en çekingen Asena

* Yarışmacılar hiç fena değil, gayet iyi gidiyorlar. Kuleye alıştılar. Benim yaşım o kadar olsa ve kuleye ilk kez çıkıyor olsam, onlar kadar hızlı gelişme gösteremezdim.

* İlk başta korkutucu geliyor ama iki-üç atlayıştan sonra alışıyor insan.

* Günay Musayeva yüzme bile bilmiyordu. Önce yüzme öğrettik, şimdi üç metreden atlamaya başladı. En cesur Atilla ve Önder, en çekingen ise Asena...

 

 

 


 

Yazarın Tüm Yazıları