"Ben buraya şampiyonluk için geldim"

Güncelleme Tarihi:

Ben buraya şampiyonluk için geldim
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2013 12:37

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ekrem Memnun, bütçelerinde küçülmeye gidilmesine rağmen hedeflerinde bir değişiklik olmadığını belirterek, "Ben buraya kazanmak için, şampiyonluk için geldim" dedi.

Haberin Devamı

Memnun, geçen sezon güçlü bir kadro kurmalarına rağmen şansızlıklar nedeniyle istedikleri başarıları elde edemediklerini, ancak yeni sezondan büyük beklentileri olduğunu ifade etti. Tecrübeli antrenör, sarı-kırmızılı kulübün kararıyla bu sezon takımlarının bütçesinde ciddi bir küçülmeye gidildiğini anlatarak, "Kulüp, bütçe bazında küçülmeye gitme kararı aldı. Esasında önemli bir küçülmeye gitti. Kulübün aldığı bir karar, bu konuda benim söyleyebileceğim bir şey yok. Ancak bu Galatasaray Kadın Basketbol Takımı'nın hedeflerini değiştirmez. Ben buraya kazanmak için, şampiyonluk için geldim" diye konuştu.

Geçen sezon kadrolarında bulunan önemli oyuncular Ann Wauters, Sylvia Fowles ve Şaziye İvegin ile yollarının ayrıldığını hatırlatan Memnun, şunları kaydetti:

"Tabii ki takımımıza güveniyoruz ama geçen sezon çok iyi oyuncular vardı kadromuzda. Bu sezon sadece Kelsey Bone ve Esra Şencebe'yi transfer ettik. Wauters ve Fawlos çok önemli kayıplar oldu. Bu iki uzunun yerine önümüzdeki dönemde çok büyük çıkış yapacağını düşündüğümüz Kelsey Bone'u aldık. Geçen sezon sakatlığı nedeniyle Nevriye Yılmaz'dan faydalanamadık. Bu oyuncu da bizim için yeni bir transfer gibi. Umut ediyoruz bir sorun olmaz bu sene ve o da elinden geleni yapar."

"Büyük beklentilerim var"

Ekrem Memnun, geçen sezon Türkiye Kupası'nda şampiyonluk yaşadıklarını ve mücadele ettikleri diğer kulvarlarda da sonuna kadar yarıştan kopmadıklarını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu sezon da amacımız yine iyi bir takım olmak. Geçen yıl takımın başına yeni gelmiştim. Oyuncuları tanımıyordum, onlar da beni tanımıyordu ve aramıza katılan birçok yeni isim vardı. Bu yıl ise sadece 2 yeni oyuncu var. Dolayısıyla hepimiz birbirimizi iyi tanıyoruz. Oyun anlayışımız oturdu. Geçen sezon gerçekten sakatlıklar ve şansızlıklardan dolayı çok sıkıntı yaşadık. Bu sezon daha farkla olacak diye düşünüyorum, büyük beklentilerim var."

Yeni sezonda mücadele edecekleri kadronun belli olduğunu anlatan Memnun, planlarında yeni transfer olmadığını dile getirdi. Sarı-kırmızılı antrenör, kadrolarında çok iyi Türk oyuncuların bulunduğunu dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu sezon kadromuzda çok iyi Türk oyuncular var. Yabancı oyuncularımızdan Alba Torrens de geçen sezon neredeyse oynamadı. Bizde üçüncü sezonunu geçiriyor. Çok potansiyelli oyuncu ve kendisinden beklentilerimiz yüksek. Sancho Lyttle de geçen yıl çok büyük katkı verdi. Aynı şekilde devam edeceğine inanıyoruz. Bunun yanı sıra yeni transferimiz Kelsey Bone da genç olmasına rağmen çok iyi bir oyuncu. Geçen sezon ki gibi aksiliklerle karşılaşmazsak ben yine çok iddialı bir takım olacağımızı düşünüyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!