Belkahve'deki 'Ata Evi'ne yoğun ilgi

Güncelleme Tarihi:

Belkahvedeki Ata Evine yoğun ilgi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2017 11:28

Belkahve'deki 'Ata Evi'ne yoğun ilgi

Haberin Devamı

İZMİR'in Bornova Belediyesi'nin geçen 9 Eylül'de Belkahve'de hizmete açtığı 'Ata Anı Evi' 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda büyük ilgi gördü.

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, İzmir milletvekilleri Mustafa Balbay ile Tacettin Bayır, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven ve DİSK Başkanı Kani Beko, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda 'Ata Anı Evi'ni ziyaret etti. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da ziyarette yer aldı. Cumhuriyetin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün İzmir'in kurtuluş günü geldiği Belkahve'nin gerçekten çok kıymetli bir yer olduğunu hatırlatan CHP Genel Sekreteri Sındır, "İnsanın milli duygularını pekiştiren bir yer. O günün objeleriyle o günün koşullarını da bizlere gösteren ve Atatürk'ün ne kadar büyük bir lider ne kadar büyük bir devlet adamı ve ne kadar büyük bir asker olduğunu gösteren bir anı evi. Ben çok heyecan duydum. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'ya böyle bir mekan kazandırdığı için şükranlarımı sunuyorum" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ise, 30 Ağustos'un en anlamlı kutlanacağı yerlerden birinin Atatürk'ün 9 Eylül 1922'de büyük zaferi kazanmasının ardından İzmir'e baktığı yer olan Belkahve olduğunu vurgulayarak, "Buranın toprağı bile bir başka kokar. Burada çok güzel bir mekan yaratılmış, Kurtuluş Savaşı'nın emarelerini gördüğümüz objelerle kitaplarla çok anlamlı bir mekan olmuş. Tarih bugün biliniyorsa tarihtir, bu anlamda bu tarihi yerde böyle bir meyan yarattığı için Bornova Belediye Başkanımız Olgun Atila'yı kutluyorum" diye konuştu.

DİSK Başkanı Kani Beko da, İzmir'in kurtuluşunun başladığı yer olan Belkahve'ye bu güzel eseri kazandıran başta Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'ya ve emeği geçen tüm arakadaşlara DİSK adına teşekkür etti.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!