'Belgesi olmayan gayrimenkulde çalışamayacak'

Güncelleme Tarihi:

Belgesi olmayan gayrimenkulde çalışamayacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2017 11:53

'Belgesi olmayan gayrimenkulde çalışamayacak'

Haberin Devamı

 

MANAVGAT, (DHA) - MANAVGAT Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, "Artık bakanlık onaylı yeterlilik belgesi olmayanlar gayrimenkul sektöründe çalışamayacak" dedi.

MATSO binasında gayrimenkul sektörünü ilgilendiren, 2015 yılında yürürlüğe giren Perakende Ticareti Yasası'na göre çıkartılan ve tartışmaya açılan 'Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği Taslağı'nın ele alındığı toplantı düzenledi. Gayrimenkul firması sahiplerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıya MATSO Başkanı Ahmet Boztaş da katıldı.

MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, yönetmelikle birlikte gayrimenkul sektörünü ilgilendiren birçok değişiklik üzerinde çalışmalar yapıldığını anlatarak, gayrimenkul sektörünün artık ek iş olmaktan çıkıp daha düzenli bir meslek haline geleceğini söyledi. Boztaş, "2015 yılında perakende ticaretini düzenleyen yasa yürürlüğe girmişti. Bu yasaya dayalı Taşınmaz Ticareti Yönetmelik Taslağı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı internet sitesinde yayınlanarak son şekli verilmek üzere sektöre yönelik tartışmaya açıldı. Biz de odamıza kayıtlı gayrimenkul sektöründe iştigal eden firma sahipleri siz değerli üyelerimizle sizleri ilgilendiren olumlu ya da olumsuz yanlarını ele almak amacıyla toplantı düzenledik. Toplantıda yönetmelik taslağının maddelerinin tek tek ele alarak sizlerden gelen taleplere göre bir dosya hazırlayarak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) nezdinde girişimde bulunacağız" dedi.

Bu yönetmelikle gayrimenkul sektöründe birçok özellik aranacağına değinen Boztaş, "Yönetmenlikle sektör artık disiplin altına alınıyor. Sektör çalışanlarının ön lisans mezunu olması, sektöre ait özel büro olması gibi birçok şart aranıyor. Artık bakanlık onaylı yeterlilik belgesi olmayanlar gayrimenkul sektöründe çalışamayacak" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Taşınmaz Yönetmeliği Taslağı'nın sektöre getireceği olumlu ya da olumsuz yanlar madde madde ele alınırken, TOBB ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığına sunulmak üzere gayrimenkul firma sahiplerinin öneri, görüşleri alındı ve dosya haline getirildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!