Belgesi olan getirsin

Güncelleme Tarihi:

Belgesi olan getirsin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2010 00:00

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündeme getirdiği Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ndeki yolsuzluk iddialarıyla ilgili Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Siyami Başok, yazılı bir açıklama yaptı. Başok, “Soruşturma konusu olan iddialarla ilgili delil olabilecek bilgi ve belgeleri getirin” çağrısında bulundu.

KAYSERİ Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Siyami Başok, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ndeki yolsuzluk iddialarıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklama, savcılığın internet sitesinde de yayımlandı. İfadelerin gizlendiği, eksiklikler bulunduğu, bazı soruşturma mekanizmalarının işletilmediği, kasıtlı olarak eksik soruşturma yapılarak olayın kapatıldığı’ iddialarını yalanlayan Başok, avukat Yusuf Erikel ve Ali Hacı Hamurcu hakkındaki “10 milyonluk sahte senetle şantaj” iddiasıyla delil yetersizliğinden kapatılan soruşturmanın da senedin Erikel’in bürosunda bulunması üzerine yeniden açıldığını bildirdi.
Başok açıklamasında Kayseri iddialarıyla ilgili şunları özetle söyledi: “Başsavcılığımızca bu konuda dört ayrı soruşturma yürütülmüştür. Hacı Ali Hamurcu hakkında nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik suçlarından Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açılmış, 03.01.2008’de Hamurcu’nun birden fazla dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik suçlarından mahkûmiyet kararı verilmiştir. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı, başkan vekilleri, genel sekreteri, genel sekreter yardımcıları, sair belediye bürokratları ile ilgili 12.03.2008’de ‘kovuşturmaya yer olmadığına dair’ karar verilmiştir. Diğer iki soruşturmadan birisi yargılama, sonuncusu da soruşturma aşamasındadır. Bu soruşturmalara konu olan olaylar ve iddialar hakkında soruşturmalarda elde edilip değerlendirilenler dışında delil olabilecek bilgi ve belgelerin, gerekse bu soruşturma ve işlemlerde görev alıp da haklarında soruşturma yapmak yetki ve görevi başsavcılığımıza ait olan kişiler hakkında, suç işlediklerine dair bilgi ve belgelerin ibraz edilmesi halinde yasal gereğinin takdir ve ifa olunacağından şüphe duyulmamalıdır.”

Senet soruşturması Üsküdar’da

Başok, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve Genel Sekreteri imzalı 10 milyon TL’lik “sahte senetle bu kişilere santaj yapıldığı iddiası”yla ilgili olarak Avukat Yusuf Erikel ve Hacı Ali Hamurcu hakkında yürütülen soruşturmayla ilgili olarak ise şu bilgileri verdi:
“Avukat Yusuf Erikel hakkındaki şantaj iddiasına ilişkin soruşturma devam ettiği sırada, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri’nin avukatı, 10 milyon TL bedelli sahte senet ileri sürülerek müvekkillerinden menfaat temin edilmeye çalışıldığından bahisle şantaj ve resmi belgede sahtecilik suçlarından Hacı Ali Hamurcu isimli kişi ve tespit edilecek diğer şüphelilerden şikâyetçi olduklarını bildirmiştir. Ancak senedin aslı bulunamadığından yeterli kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiştir. Ancak, bu yılın mart ayında Hacı Ali Hamurcu isimli kişinin bir başka suça teşebbüs ettiği iddiası sebebiyle İstanbul’da yakalanması sonrası yapılan soruşturma sırasında Avukat Yusuf Erikel’in evinde yapılan aramada şikâyete konu senet aslının ele geçirildiğinin öğrenilmesi üzerine, 25.03.2010 tarihli yazı ile soruşturmanın yeniden ele alınması istenmiş. Yazı ve imza örnekleri temin olunarak bilirkişi incelemesi yaptırılmış, sahtecilik eyleminin İstanbul Üsküdar’da işlendiği sonucuna varılıp evrak 30.11.2010’da suç yeri itibariyle Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmiştir.”

O senet

Belgesi olan getirsin


HACI Ali Hamur-cu’nun avukatına tahsil etmesi için verdiği 30 Mayıs 2007 tarihli 10 milyon TL’lik bu senet, Avukat Yusuf Erikel’in yargılandığı Ergenekon davasının iddianamesinin eki olarak dosyada bulunuyor. Sahte olduğu öne sürülen senette borçlu olarak Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, kefil olarak Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın ve alacaklı olarak da Hacı Ali Hamurcu’nun adının yazılı olduğu görülüyor. Savcılık açıklamasında geçen Avukat Yusuf Erikel’in ağabeyi Yakup Erikel de Hamurcu’nun ikinci avukatı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!