Belge sorunu çözüm bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Belge sorunu çözüm bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2012 00:00

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, işyeri açma sırasında ustalık belgesi aranmaması iş yaşamını olumsuz etkilediğini söyledi.

Haberin Devamı

İşyeri açma sırasında ustalık belgesi aranmamasının, Türkiye’nin mesleki eğitim sistemi ve iş yaşamını olumsuz etkilediğini ifade eden Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, şunları söyledi:
“Avrupa Birliği’ne girme sürecinde mesleki eğitimi sekteye uğratmaktadır. Her mesleğin standartlarının belirlendiği bir süreçte işyeri açanların bazılarından ustalık belgesinin aranmaması hem esnaf ve sanatkarlar açısından hem de vatandaş olarak bizleri olumsuz etkiliyor. Bir kuaförün, güzellik uzmanının, saat tamircisinin, terzinin, döşemecinin ustalık belgesi olmadığını kabul edebilir misiniz? Ama maalesef hala ustalık belgesi istenmeden işyeri açılabiliyor. ESDEP Projesi kapsamında sorunun çözüme kavuşturulması planlanmasına rağmen bir adım atılamadı. Mesleki eğitimin cazibesini koruması yanında meslek ustalarının ve tüketicinin korunması amacıyla ustalık belgesinin, işyeri açılırken zaruri olarak istenmesi için acilen düzenleme yapılmasını bekliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!